Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kustīgais, cilvēcīgais cilvēks un klasiķi

Daudzveidība amatierteātru festivālā Rīga spēlē teātri 2019

Jau no vakardienas līdz pat svētdienai, 15. septembrim, ikviens teātra mākslas cienītājs aicināts pārliecināties par to, ka skatuves mākslu praktizē ne vien profesionāli aktieri, bet arī citu profesiju un nozaru pārstāvji visdažādākajos vecumos – VEF Kultūras pilī notiek amatierteātru festivāls Rīga spēlē teātri 2019. Rīgas amatierteātru izrādes – kopumā 14, no kurām 10 ir jauniestudējumi, – publikai ir iespēja skatīties bez maksas, un katrs var izvēlēties ko savai gaumei atbilstošu.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) teātra studija Spēle skatītājiem piedāvā Leldes Jaujas psiholoģisko trilleri Sapūtnieki, Buratino teātris – Matīsa Gricmaņa drāmu Karš ir tikai pirmizrāde, savukārt Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra Mazā ģilde Vecpilsētas teātris pirmo reizi Latvijā iestudējis somu autores Sirku Peltolas darbu Cilvēcīgais cilvēks. Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra Ritums teātra studija Aka aicina uz Maikla Kristofera drāmu Ēnu nams, bet Latvijas Neredzīgo biedrības Strazdumuižas teātris – uz Harija Gulbja lugas iestudējumu Cīrulīši.

Klasikai pievērsies arī VEF Kultūras pils VEF teātris, kurš festivāla aizvadītā gada skatē ieguva titulu Gada izrāde, – šoreiz tas publikai rādīs Antona Čehova drāmu Ivanovs. Čehova lugu interpretācijas piedāvā vēl divi amatierteātri: Kultūras un tautas mākslas centra Ritums teātra studijas Haritas ironiskā komēdija Ja mēs to zinātu tapusi pēc lugas Trīs māsas motīviem, bet RTU studentu teātra Kamertonis komēdija Meitas pie tēva veidota pēc A. Čehova stāstu motīviem un iestudēta krievu valodā. Rīgas Kultūras centra Iļģuciems teātra studija Rampa iepriecinās ar Anšlava Eglīša traģikomēdiju Pēc kaut kā cēla, nezināma.

VEF Kultūras pils ansamblis Rīgas pantomīma dažādu vecumu skatītājus gaidīs izrādē Mazliet apstāties, rosinot viņus apstāties ikdienas skrējienā un pasapņot. Rīgas Skolēnu pils Kustību teātris pusaudžus aicina atnākt noskatīties horeogrāfes Ingas Raudingas kustību izrādi Pilnmēness, kuras tapšanā aktīvi līdzdarbojušies arī paši jaunie teātra dalībnieki. Latvijas Universitātes Studentu teātris rādīs Aleksandra Volodina krimināldrāmu Divas bultas.

Imanta Ziedoņa daiļradei pievērsušies Latvijas Kultūras koledžas studenti, kuri izveidojuši muzikālu priekšnesumu Dialogs ar Ziedoni – iepriekš tas izrādīts gan festivālā Laba daba, gan koledžas rīkotajās 4. maija svinībās Ziedoņdārza stāsti. Savukārt festivālu Rīga spēlē teātri noslēgs teātra studijas Haritas multimediālā dzejas izrāde Epiphaneia. Uzliesmojums, kuras centrā ir cilvēks, kurš meklē atbildes uz lielajiem dzīves jautājumiem – kas ir laiks, mīlestība, draudzība un drosme.

Plašāka festivāla programma – www.kultura.riga.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja