Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 9. septembris
Telma, Bruno

Latvijas Leļļu teātris atklāj jauno sezonu

Piektdien, 2. augustā, Latvijas Leļļu teātra (LLT) kolektīvs tikās 81. sezonas atklāšanas svinībās, kas norisinājās gan teātra telpās K. Barona ielā, gan kopīgā braucienā uz Valmieras vasaras teātra festivālu, informēja teātra pārstāvji

Pirmās izrādes būs skatāmas no 9. augusta, kad uz skatuves atjaunotā versijā atgriezīsies Ģirta Šoļa iestudējums Divas Lotiņas. Pirmajā nedēļas nogalē vasarniekus teātra zālēs uzņems arī Sniegbaltīte un septiņi rūķīši, Joka pēc alfabēts, Un atkal Pifs…, Skeleta Juhana gaitas.

81. sezonā LLT radošo kolektīvu papildinājuši vairāki jauni aktieri, kuri jau redzēti aizvadītās sezonas izrādēs, bet nu iekļauti teātra trupā – Anna Klišāne, Agris Krapivņickis un Mārtiņš Gailis. Ar ziediem tika sumināta arī aktrise Dace Vītola, kurai šī būs jau 30. sezona uz Latvijas Leļļu teātra skatuves.

Oktobrī teātris svinēs savu 80. gadu dzimšanas dienu, kam par godu rudens cēliens būs pasākumu un notikumu pārbagāts. Pirmais no tiem būs māksliniekam Pāvilam Šenhofam veltītās izstādes atklāšana teātra telpās un Latvijas Nacionālajā bibliotēkā 5. septembrī. Pāvils Šenhofs pazīstams ne vien kā leļļu mākslinieks, bet arī grāmatu ilustrators, gleznotājs, scenogrāfs un plakātu mākslinieks, kurš vairāk nekā 50 savus radošā darba gadus pavadījis LTT. 10. septembrī tiks atklāts ar LNK industries atbalstu labiekārtotais teātra pagalms. 25. septembrī dienas gaismu ieraudzīs jauns teātra mūzikas disks Kā izrādē ir paredzēts, kurā apkopotas dziesmas un kompozīcijas no Latvijas Leļļu teātra pēdējās desmitgades izrādēm.

Lielās jubilejas svinības paredzētas no 1. līdz 4. oktobrim – 4 dienu laikā LLT pārvērtīsies par starptautisku meistarklašu, konferences un viesizrāžu platformu, dzimšanas dienas programmā KURP DOTIES? praktiskā un teorētiskā veidā meklējot leļļu teātra attīstības un nākotnes perspektīvas. Šīs programmas ietvaros arī pirmais Lielās zāles jauniestudējums pieaugušajiem – Leģendārā izrāde Mārtiņa Eihes, Edgara Kaufelda un Vijas Blūzmas režijā. Šis Ances Muižnieces oriģināldramaturģijas darbs veltīts teātra leģendārajai režisorei Tīnai Hercbergai, mēģinot izprast, kāds leļļu teātra redzējums atnesa starptautisku slavu viņas 1967. gada iestudējumam INTERLELLIS-67.

81. sezonā teātris kopskaitā piedāvās desmit jauniestudējumus, turpinās veidot izrādes, aptverot visas vecuma grupas – pašus mazākos, skolēnus, pusaudžus un pieaugušos. Pirmo reizi LLT taps izrāde sadarbībā ar neredzīgo kopienu, meklējot veidus, kā bez mulsuma un bailēm sarunāties teātra valodā.

Pats pirmais jauniestudējums uz skatuves būs redzams jau 20. septembrī – Rūdolfa Apses režijā taps izrāde Laikam laiks bērniem no 7 gadu vecuma Mazajā zālē. Novembrī mazos skatītājus sagaida koša, pamācoša, sirsnīga izrāde pēc Dainas Tabūnas grāmatas motīviem Lasis Stasis teātra Lielajā zālē, kuras režisors būs Edgars Kaufelds. Šī gada beigās taps arī jauns muzikāls svētku iestudējums Pēc eglītes! Lienas Šmukstes režijā. Jaunajā sezonā redzēsim Danas Avotiņas-Lāces diplomdarba izrādi jaunajiem vecākiem Elpojot smaidus, Vijas Blūzmas marionešu izrādi pašiem mazākajiem Runcis zābakos, Kristīnes Brīniņas kustību izrādi Istablietas, Danas Avotiņas-Lāces iestudējumu mazuļiem Tīrs zobiņš un bumbas un režisora Roberta Daubura darbu jauniešiem Pirmā jauniete.

Informācija par Latvijas Leļļu teātra meklējama teātra mājaslapā www.lelluteatris.lv, biļetes nopērkamas visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja