Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

LNOB jaunais vadītājs būs Sandis Voldiņš; uz diviem valdes locekļu amatiem rīkos atkārtotu konkursu

Jaunais Latvijas Nacionālā operas un baleta (LNOB) vadītājs būs līdzšinējais valdes loceklis Sandis Voldiņš, informēja Kultūras ministrijas (KM) sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule

Sandis Voldiņš LNOB valdes priekšsēdētāja amatu sāks pildīt 4. novembrī, kad beigsies līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Egila Siliņa pilnvaru laiks amatā.

Kultūras ministre Agnese Lāce (P) akcentē, ka ir izvērtējusi Nominācijas komisijas ziņojumu un tam pievienotos pielikumus. Viņa novērtē valdes priekšsēdētāja amatam virzītā kandidāta pieredzi kultūras un valsts pārvaldes jomā un uzskata, ka Voldiņa redzējums par LNOB attīstību tuvāko gadu laikā nesīs vērā ņemamus rezultātus.

Lai gan konkursā ir noskaidrots nākamais valdes priekšsēdētājs, uz pārējo divu LNOB valdes locekļu amatiem KM sludinās atkārtotu konkursu.

Lāce secinājusi, ka konkursa prasības un pretendentiem noteiktās kompetences valdes locekļu amatiem finanšu un administratīvajā jomā daļēji pārklājas. "Ņemot vērā Valsts kontroles revīzijas par KM kapitālsabiedrību pārraudzību ieteikumus, kā arī to, ka mans kā ministres uzdevums ir rūpēties par atbildīgu valsts līdzekļu izlietojumu, nevaru apstiprināt konkursa rezultātus uz abiem pārējiem valdes locekļu amatiem," uzsver Lāce.

Viņa arī uzdevusi KM valsts sekretārei Dacei Vilsonei precizēt divu valdes locekļu amata prasības un nepieciešamās kompetences. Pēc tam atkārtoti tiks sludināts konkurss uz diviem LNOB valdes locekļu amatiem. Šajā konkursā atkārtoti aicināti pieteikties arī iepriekš izsludinātajā konkursā startējušie pretendenti.

Atbilstoši likumdošanā noteiktajam LNOB valdes locekļu atalgojums mēnesī ir no 7047 līdz 7830 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Kā aģentūru LETA informēja LNOB pārstāve Irbe Treile, Voldiņš ir ieguvis divus maģistra grādus - mākslās un jurisprudencē - un ir ar ilggadēju pieredzi kultūras un mākslas menedžmentā kultūras institūcijās - vadījis satura, attīstības un infrastruktūras projektus.

Viņš patlaban pilda valdes locekļa amatu LNOB, kur pēdējos piecus gadus ir vadījis mārketinga un auditorijas, kā arī finansējuma piesaistes un nekustamo īpašumu jautājumus. Vienlaikus ir arī Latvijas Mūzikas padomes un Profesionālo Mūzikas kolektīvu asociācijas valdes loceklis, kā arī vieslektors un padomes loceklis Latvijas Kultūras akadēmijā.

Voldiņš pauž gandarījumu, ka konkursa komisija, tai skaitā nozares profesionāļi, ir novērtējusi viņa piedāvāto attīstības priekšlikumu. Voldiņa ieskatā tas ir ambiciozs un izaicinošs, paužot pārliecību, ka kopā ar kolēģiem, tas ir īstenojams.

"Attīstība, jaunais mantojums un kopdarbs ir trīs stūrakmeņi, ar kuriem tiks iezīmēti nākamie pieci gadi LNOB. Mans mērķis ir veidot uz nākotni vērstu saturu, lai mūsu darbs būtu nozīmīgs un paliekošs ne tikai nākamajos piecos, bet arī nākamajos piecdesmit gados," pauž nākamais LNOB vadītājs.

Viņš akcentē, ka uzņemties lielākās kultūras institūcijas vadību ir atbildība, kas ietver gan stabilās vērtības - rūpes par spēcīgu radošu trupu un tās stabilitāti, klasisku repertuāra teātra formu un plašu auditorijas bāzi, gan darbu pie nākotnes mantojuma izveides, kas atbalstītu jaunu talantu paaudzi un jauniestudējumu politiku, kas balstās mūsdienīgas izcilības principos - mākslu sintēzē, radošā brīvībā un kopdarbā.

"Turpināsim arī Baltā nama uzturēšanu un attīstību, jau šogad uzsākot lielākās investīcijas kopš tā rekonstrukcijas," norāda Voldiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja