Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Maikla Džeksona dziesmā Thriller valkātu žaketi pārdod par 1,8 miljoniem dolāru

Sarkanmelnā teļādas žakete, kuru popmūziķis Maikls Džeksons valkāja dziesmas "Thriller" videoklipā, svētdien tika pārdota izsolē Losandželosas piepilsētā Beverlihilzā par 1,8 miljoniem ASV dolāru (880,2 tūkstošiem latu).

Uz žaketes piedurknes bija uzraksts "Love Michael Jackson", bet uz oderes - veltījums Džeksona ilggadējiem tērpu dizaineriem. Džeksons bija uzdāvinājis šo žaketi savu tērpu dizaineriem Denisam Tompkinsam un Maiklam Bušam, kuri to svētdien pārdeva izsolē.

Tās sākotnējais novērtējums izsolē bija no 200 līdz 400 tūkstošiem dolāru (97,8 līdz 195,6 tūkstošiem latu). Izsole notika dienu pēc Džeksona nāves otrās gadskārtas.

Džeksona žaketi iegādājās zelta tirgotājs Miltons Verets no Teksasas štata Ostinas pilsētas. Viņš plāno ar šo žaketi braukāt apkārt un to izstādīt bērnu slimnīcās visā pasaulē, lai vāktu naudu bērnu labdarības fondiem.

Veretam pieder arī cita Džeksona žakete un rokgrupas U2 dalībnieku parakstītas ģitāras.

Izsoļu nams "Julien's" raksturoja šo žaketi kā vienu no "atpazīstamākajiem un slavenākajiem 20.gadsimta tērpiem", kura atdarinājumi astoņdesmitajos gados tika saražoti un pārdoti Džeksona faniem visā pasaulē.

"Žaketes sarkanmelnais stils tik ļoti tika saistīts ar Džeksona videoklipu, ka viņš turpināja izmantot tāda paša dizaina žaketes savā karjerā, izpildot dziesmu "Thriller"," stāstīja "Julien's".

Džeksons slavenajā videoklipā izmantoja pavisam divas žaketes. Otra žakete pieder Džeksona mantiniekiem un ir izstādīta Rokenrola Slavas zālē Ohaio štata Klīvlendas pilsētā.

1983.gadā uzņemtajā 14 minūšu garajā videoklipā Džeksons dejo kapsētā kopā ar zombijiem.

Maikls Džeksons nomira 2009.gada 25.jūnijā 50 gadu vecumā ar sirdslēkmi, kuras iemesls bija pārlieka pretsāpju medikamentu lietošana. Tas notika laikā, kad bijušais popmūzikas karalis pēc gadiem ilgas pauzes gatavojās atgriezties uz skatuves ar 50 koncertu sēriju Londonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja