Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mūsu bruņas ir kleitas. Mūzikls Visi runā par Džeimiju – jaunākais Londonas Vestendas hits

Londonas Vestendā notikusi jauna mūzikla Visi runā par Džeimiju/Everybody’s Talking About Jamie pirmizrāde. To ar ovācijām uzņēmuši gan skatītāji, gan kritiķi

Mūzikla Visi runā par Džeimiju autori ir angļu rokgrupas The Feeling līderis Dens Gilespijs-Selss un dramaturgs, kino un televīzijas scenāriju autors Toms Makrejs. Darbu iedvesmojusi britu raidsabiedrības BBC 2011. gadā demonstrētā dokumentālā filma Džeimijs. Transvestīts 16 gadu vecumā. Tās galvenais varonis ir Džeimijs Kempbels – homoseksuāls zēns no angļu mazpilsētas. Viņa sapnis ir kļūt par transvestītu un doties uz skolas izlaiduma balli sieviešu kleitā. Māte Džeimiju dievina un atbalsta, ģimeni pametušais tēvs dēlu necieš un uzskata par kļūdu.

Visi runā par Džeimiju ir kolorīta, jautra, dinamiska un smeldzīga izrāde ar lieliskām, atmiņā paliekošām dziesmām un spožiem aktierdarbiem. Uzveduma noskaņojums atgādina gan Eltona Džona komponēto mūziklu Billijs Eliots, gan skatuves hitu Mamma mia!, kurā izmantoti grupas ABBA šlāgeri.

Režisora Džonatana Baterela veidotais iestudējums Visi runā par Džeimiju asprātīgi portretē mūsdienu Lielbritānijas multikulturālo sabiedrību un atklāj travestijas mākslas noslēpumus. "Par zēnu, kurš ģērbjas kleitā, smejas, bet no īsta transvestīta visiem ir jābūt bail!" Džeimiju pamāca pusmūža kolēģis ar lielu pieredzi šajā industrijā. "Nevis tu izvēlies kleitu, bet kleita izvēlas tevi, tā tevi uzlādē ar spēku. Mēs esam karā, mēs esam karavīri, un karavīriem ir nepieciešamas bruņas. Mūsu bruņas ir kleitas."

Melodramatiskais mūzikls apspēlē dažādas klišejas un stereotipus, kā arī pievēršas jauniešu un transvestītu psiholoģijai. Skatītāji smejas un raud, finālā izrāde pārvēršas par neprātīgu ballīti. Iestudējums, kurš ar lieliem panākumiem tiek spēlēts Londonas teātrī Apollo, uzjundījis interesi par galvenā varoņa prototipu – pašreiz Džeimijam ir 23 gadi, viņš studē Londonā, uzstājas klubos un atzīst, ka konkurence transvestītu vidū Londonā ir ļoti liela.

Izrādes līdzautors Toms Makrejs norāda: "Parasti mūzikli tiek komponēti par sen mirušiem varoņiem vai tādām personībām kā Eva Perona. Šis ir unikāls gadījums, kad par varoni ir kļuvis mūsdienu jaunietis."

Mūziklu Visi runā par Džeimiju Londonas teātrī Apollo varēs noskatīties līdz 2018. gada oktobrim.
 
Informācija un biļetes: www.everybodystalkingaboutjamie.co.uk

 

Top komentāri

Orvela cūka
O
"Baigi gribās noskatīties", vai ne? Spēcinošs , daudzsološs saturs. Un kaut kā neatradu mūzikas autora vārdu.Mūziklam? Un arī rakstam, starp citu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja