Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šogad festivālā Zelta maska Latvijā piedāvās deviņas Krievijā tapušas izrādes

Šogad festivālā Zelta maska Latvijā piedāvās deviņas izrādes, kuras īpaši izcēlusi Krievijas nacionālās teātra balvas Zelta Maska žūrija un festivāla ekspertu padome, ceturtdien preses konferencē sacīja festivāla vadītāja Jūlija Ločmele.

Kā ierasts festivāls Zelta maska Latvijā norisināsies trīs pilsētās - Rīgā, Ventspilī un Liepājā.

Pēc Ločmeles teiktā, festivāla galvenais notikums būs Krievijas Lielā teātra viesizrādes, jo šī teātra baleta trupa Latvijā nav uzstājusies kopš 1980.gada. Uz Latvijas Nacionālās operas un baleta skatuves 8.oktobrī un 9.oktobrī varēs redzēt šīs trupas baletu Spītnieces savaldīšana ar Dmitrija Šostakoiča mūziku.

Tāpat festivāla programmā iekļauts Latvijas režisora Alvja Hermaņa debijas iestudējums Krievijā Šukšina stāsti, kurš, pēc Hermaņa domām, izcili iederas Latvijas neatkarības svinību programmā. Šo izrādi 12.decembrī varēs redzēt uz Dailes teātra skatuves.

Festivāla programma piedāvās arī trīs nesen tapušas izrādes, tostarp Sofokla Valdnieks Edips, kas ir Vahtangova Maskavas akadēmiskā teātra un Grieķijas Nacionālā teātra kopdarbs. Rīgā izrādi varēs redzēt 10.oktobrī Dailes teātrī.

Tāpat programmā iekļautas tādas nesen tapušas izrādes kā Tadeuša Slobodzjaneka Mūsu klase, kas Rīgā tiks izrādīta 11.oktobrī, Ventspilī - 14.oktobrī, bet Liepājā - 16.oktobrī, kā arī Majakovska Maskavas Akdēmiskā teātra izrāde Vīrs, kurš noturēja savu sievu par cepuri, kuru 15.oktobrī varēs redzēt Ventspilī, bet 17.oktobrī - Liepājā.

Eduarda Smiļģa teātra muzeja vadītājs Jānis Siliņš sacīja, ka redzēt festivāla Zelta maska Latvijā izrādes ir ļoti svarīgi gan teātra studentiem, gan pedagogiem, gan citiem teātra cienītājiem, jo izvēlētās izrādes no Krievijas esot ļoti interesantas un atšķirīgas, turklāt citas valsts kultūru baudīt, viņaprāt, ir ļoti lietderīgi.

Festivāla izrāžu biļetes iespējams iegādāties no šodienas visu teātru kasēs un Biļešu paradīzē.

Zelta maskas Latvijā norisi atbalsta Latvijas un Krievijas Kultūras ministrijas, abu valstu vēstniecības, Valsts Kultūrkapitāla fonds, kā arī Rīgas, Liepājas un Ventspils domes, kā arī Rīgas Brīvostas pārvalde.

Top komentāri

Neslāvs
N
Kad beigsies šī krievu bezkultūras intervence, kur ir igauņu, leišu , zviedru, ...., .... , amerikāņu, kaut vai polinēziešu teātra festivāli ? Tik pretīgi ir dzīvot krievu civilokupācijā visus šos 26 pseidobrīvības gadus !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja