Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Uzdzīve Anglijas galmā un mazo bērnu erotiskais sapnītis

Sestdien, 10.novembrī, plkst. 12 un 18 Latvijas Nacionālajā teātrī beidzamo reizi tiks spēlēta skatītāju iemīļotā izrāde Princis un ubaga zēns. Tās režisors ir Edmunds Freibergs, mūzikas autors - Imants Kalniņš, scenogrāfs Gunārs Zemgals. Galvenajās lomās – Ainārs Ančevskis un Uldis Anže.Marka Tvena  populārais stāsts  Princis un ubaga zēns Latvijas Nacionālajā teātrī ar  nelielu pārtraukumu ir dzīvojis kopš 1983.

gada. Pirmais iestudējums ir bijusi Edmunda Freiberga  diplomdarba izrāde,  absolvējot režijas kursu Latvijas Valsts Konservatorijā.  Velsas princi Eduardu atveidoja Jānis Kaijaks, Tomu Kentiju – Jānis Reinis, lēdiju Greju – Dace Bonāte, Maiklu Hendonu – Uldis Dumpis vai Zigurds Neimanis, Toma tēvu – Juris Pļaviņš vai Aivars Bogdanovičs.

Tagadējā iestudējumā, kas pirmizrādi pieredzēja 2007.gadā, Velsas prinča lomnā iejutās Uldis Anže, Tomu Kentiju spēlēja Ainārs Ančevskis, lēdiju Greju – Dita Lūriņa.

Jānis Kaijaks, kurš pirmajā iestudējumā spēlēja Velsas princi, bet šajā – galma ārstu – filozofiski teic: "Katrai izrādei ir savs atvēlētais ilgums. Man liekas, ka arī režisors Freibergs jūt, ka izrādes laiks ir nodzīvots. Taču šī allaž bijusi skatītāju iemīļota izrāde, tādēļ, manuprāt, viss izlīdzinās. Un pieci gadi izrādei – tas ir daudz. Tāpec man nav pārāk žēl no šī iestudējuma šķirties."

Ainārs Ančevkis jeb Toms Kentijs smej, ka tas esot visai jautri – 36 gadu vecumā spēlēt padsmitgadīgu zēnu. "Tā ir godam nospēlēta loma, par kuru man nav kauns. Un arī izrāde ir tāda, par kuru nav jākaunas," viņš nopietni teic, piebilstot – atšķirībā no kolēģa Ulda Anžes, kurš spēlē Velsas princi un nepārtraukti iekuļas dažādos notikumos un situācijās, viņam nekas traks nav jādara. "Es pirmajā cēlienā nonāku galmā un otrajā cēlienā apžēloju dažus cilvēkus. Taču pārsvarā es kaifoju pa galmu, mielojos un visnotaļ labi pavadu laiku."

Savukārt aktrise Dace Bonāte, kura pirmajā izrādes iestudējumā spēlēja lēdiju Greju, atzīst, ka toreiz no izrādes, kas uz Nacionālā teātra skatuves desmit gadu laikā tika nospēlēta vismaz simt piecdesmit reižu, šķirties esot bijis daudz grūtāk. "Tagad es kā lēdija Mērija parādos tikai vienā skatā, bet tolaik biju iemantojusi iesauku mazo bērnu erotiskais sapnītis," smejas aktrise, piebilstot - lai arī izrāde vairs netiks spēlēta, tautas iemīļotās Imanta Kalniņa dziesmas jau varēs dziedāt tāpat. "Vai šī izrāde mūsu teātrī tiks iestudēta trešo reizi? Šaubos. Taču varbūt to var izdarīt kāds cits teātris," spriež Dace Bonāte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja