Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Valmieras teātris jūnijā un augustā viesosies Rīgā

Valmieras teātris jūnijā un augustā ar jaunākajiem iestudējumiem viesosies Rīgā, informēja teātra pārstāve Zane Ceriņa.

1. jūnijā plkst. 19 un 2. jūnijā plkst. 13 un 18 Nacionālajā teātrī būs skatāma režisores Elīnas Cērpas izrāde Lūcis.

Izrāde ir Latvijas valsts simtgades programmas notikums un tā ir veltīta teātra un kino leģendai Pēterim Lūcim un viņa “antikvārajam teātrim” kā vēstījums jaunākajai paaudzei par mākslinieka daiļradi un viņa atstāto mantojumu Valmieras teātrim.

Iestudējums nominēts Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio balvai Kilograms kultūras. Pētera Lūča lomā – Imants Strads.

“Pēteris Lūcis bija riktīgs lauku zēns, dzimis kalpu ģimenē, kalpojis baltvācu muižā, un viņam bija ļoti spēcīga latviskā identitāte, ko viņš ienesa arī teātrī – tas, kā viņa izrādēs būvējās latviskā sadzīve, nebija kaut kāds pastarpinājums, bet gan tiešs paša piedzīvotā pārnesums uz skatuves. Viņš ir ļoti īpaša figūra Latvijas teātra vēsturē, atstājot lielu mantojumu, un man kā teātra praktizētājai ļoti interesē, ko ar viņa mantojumu varu izdarīt. Mani interesē šķetināt viņa teātri,” stāsta izrādes režisore, piebilstot, ka Lūcis nav tapis pāris mēnešu laikā – šis ir ļoti apjomīgs projekts, pie kura strādāts trīs gadu garumā.

Pārējās lomās: Astra Baumane, Regīna Devīte, Rūta Dišlere, Lelde Kalēja, Ivo Martinsons, Inese Pudža,  Ilze Pukinska, Rihards Rudāks, Uldis Sniķers un Pētera Lūča laikabiedri - Ivars Briedis, Ausma Dzintare vai Rita Treisnere, Dzintra Lezdiņa.

Iestudējuma radošajā komandā scenogrāfe un video māksliniece Ineta Sipunova, kostīmu māksliniece Baiba Litiņa, gaismu mākslinieks Kevins Vins-Džons (Kevin Wyn-Jones), muzikālais noformējums Emīls Zilberts, vēsturisko dialogu konsultante Austra Skudra, koncepcijas un dramaturģijas konsultants Matiass Knolls (Matthias Knoll), Pētera Lūča grima autori Zane Žilinska un Romāns Kabaško, Pētera Lūča matu autore - Mārīte Gaidele, uzacu autore – Ilona Zariņa.

Valmieras teātra viesizrādes turpināsies augustā ar četriem stāstiem par cilvēku savstarpējām attiecībām un mīlestības dažādo dabu – T.Viljamsa Kaķis uz nokaitēta skārda jumta Ineses Mičules režijā, D.Berija stāsts par divām māsām Augusta vaļi Feliksa Deiča režijā, E.Radzinska 104 lappuses par mīlestību Georgija Surkova režijā un P.Kohouta Mīlestības testaments Vara Braslas režijā viesosies Dailes teātrī. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja