Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

VDT top divi jauni Viestura Meikšāna uzvedumi

Pēc sekmīgās debijas Valmieras Drāmas teātrī, Vasilija Sigareva "Fantomsāpes" iestudējot, jaunais režisors Viesturs Meikšāns ķēries pie divu jaunu uzvedumu veidošanas. Top izrāde "Marionetes" un koncerts "Ziemassvētku noktirne".Režisors Viesturs Meikšāns, kurš nesen sekmīgi debitējis Valmieras teātrī ar Vasilija Sigareva „Fantomsāpju” izrādi, šobrīd strādā pie diviem jaunuzvedumiem.

7. decembrī paredzēta pirmizrāde intelektuālā teātra gardēžiem – zviedru režisora un rakstnieka Ingmara Bergmana lugas "Marionetes" ("No marionešu dzīves") iestudējumam, skandināviskai kamerspēlei divos cēlienos, kā pats režisors apzīmējis uzveduma žanru. Ingmara Bergmana lugas, tāpat kā viņa scenāriji un filmas ir dziļas cilvēka psiholoģijas studijas, kurās pagātne vienmēr ir līdzās tagadnei kā rēgs. "Marionetes" reizē ir arī detektīvs, kuru nav iespējams atšķetināt, neiedziļinoties pagātnē un zemapziņā. Izrādē piedalās aktieri Imants Strads, Māra Mennika, Januss Johansons, Ilze Pukinska, Inese Ramute, Mārtiņš Liepa, Ilze Lieckalniņa, Madars Zvagulis. Muzikālo noformējumu izrādei veido Mārtiņš Meiers.Decembra vidū skatītājus svētku noskaņā Teātris gaidīs ar Viestura Meikšāna veidotajiem svētku koncertiem. Latviešu estrādes koncertuzvedums "Ziemassvētku noktirne" skatītājus iepriecinās ar divdesmitā gadsimta sešdesmito, septiņdesmito gadu latviešu estrādes dziesmām. Retro kostīmos un dzīvās mūzikas pavadījumā melodijas izpildīs Valmieras teātra aktieri un viesmākslinieks Arnis Līcītis. Programmā Aleksandra Kublinska, Edmunda Goldšteina, Ģederta Ramana dziesmas. Abos uzvedumos Viesturs strādā kopā ar jauno scenogrāfu Reini Suhanovu, kurš jau studiju gados piedalījies Prāgas kvadriennālē, iegūstot zelta medaļu kā perspektīvākais jaunais scenogrāfs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja