Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +18 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Žonglēšana, klaunāde, pat nažu mešana. Festivāls Re Rīga! atklās laikmetīgā cirka daudzpusību

Vakar Rīgā sākās un līdz 17. augustam turpināsies Starptautiskais laikmetīgā cirka festivāls Re Rīga! Tas šogad piedāvā daudzpusīgu programmu visām paaudzēm – izrādes bērniem, ģimenēm, pieaugušajiem, kā arī nodarbības, sarunas un meistarklases ar cirka māksliniekiem gan Rīgas cirka arēnā un iekšpagalmā, gan Vērmanes dārzā, gan LKA Zirgu pastā.

Kopumā festivālā viesojas cirka profesionāļi no vairāk nekā 10 valstīm, un viņu priekšnesumi skatāmi gan ar biļetēm, gan bez maksas.

Festivāla atklāšanas vakars bija veltīts eksperimentālām un tapšanas procesā esošām izrādēm un pievērsās sievietēm cirka mākslā – bija skatāmas trīs darbizrādes, kas risina sociāli aktuālas tēmas: Morganas Morandi Miss SBarbie (Itālija), Art for Rainy Days (Latvija, Lietuva, Lielbritānija) darbizrāde How a Spiral Works, kā arī Taigi Cirkas (Lietuva) darbs Saucisson.

Tāpat vakar jau bija iespēja redzēt pasaulslaveno žonglieru apvienību Defracto no Francijas. Viņu izrāde Croûte pilsētvidē, Vērmanes dārzā, būs skatāma arī ceturtdien un piektdien, tāpat festivāla laikā būs iespēja apmeklēt viņu un citu festivāla viesu vadītās meistarklases. "Defracto pārstāvis Gijoms Martinē vadīs gan nodarbības plašākam interesentu lokam, gan arī laboratoriju cirka māksliniekiem no Latvijas, lai palīdzētu veidot Rīgas cirka Ziemassvētku izrādi. Šo tradīciju – pieredzējušus viesmāksliniekus iesaistīt jaunrades veicināšanā Latvijā – vēlamies saglabāt arī nākotnē," iezīmē Rīgas cirka direktore Māra Pāvula.

Abi šīgada festivāla galvenie mākslinieki nāk no Spānijas – apvienības Alta Gama humoristiskā un sirsnīgā veloakrobātikas izrāde Melo mazāk vēsta par ceļa meklēšanu atpakaļ pie sevis, savukārt mākslinieka Ksavi Lareja dinamiskā objektu manipulācijas izrāde Pin Pang piedāvās žonglēšanas, jaunās maģijas un klaunādes elementus. Starptautiski pazīstamais fiziskā teātra un klaunādes meistars Toms Monktons (Jaunzēlande) skatītājus iepazīstinās ar savu jaunāko darbu Endling, ko varētu dēvēt par Monktona darbu retrospekciju – spilgtāko iestudējumu fragmentu kolāžu. Klauns Cronopio (Argentīna) pirmizrādīs mazuļiem domāto izrādi Vecmāmiņa, bet Company Midnight no Beļģijas uz Rīgu atveduši nažu mešanas izrādi Us.

Vērmanes dārzā darbosies Rīgas cirka skolas darbnīcas, kas piedāvās dažādas aktivitātes visu vecumu auditorijai. Būs skatāmi Rīgas cirka skolas audzēkņu priekšnesumi un mākslinieka Dmitrija Pudova ģeometriskās žonglēšanas izrāde Ouroboros, kā arī dueta Felix & Philo (Vācija/Šveice) līdzsvara un akrobātikas izrāde Red Pants.

Pilna festivāla programma – www.cirks.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja