Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

4. augustā Liepājā sāksies smilšu skupltūru festivāls

4. augustā Liepājā sāksies pirmais smilšu tēlniecības festivāls „Magic Sand Liepāja”, kas būs veltīts Latvijas valsts deviņdesmitgadei un vienai no Kurzemes spilgtākajām vēstures lappusēm – Durbes kaujai 13. gadsimtā, kurā kurši un lietuvieši sakāva Livonijas ordeņa bruņiniekus.

Smilšu skulptūru festivāls norisināsies Liepājas koncertzāles būvlaukumā – Jūras ielā 9/11. Skulptūru parka izveide sāksies jau 27. jūlijā, bet tēlnieki pie darba ķersies 4. augustā. Festivāls „Magic Sand Liepāja” svinīgi tiks atklāts 9. augustā plkst. 20.00 ar īpašas ugunsskulptūras aizdedzināšanu un muzikāliem priekšnesumiem. Durbes kaujai veltīto smilšu skulptūru grupu festivāla apmeklētāji varēs aplūkot divas nedēļas – līdz 24. augustam.

„Gribu uzsvērt, ka šis būs principiāli jauns smilšu skulptūru festivāls, kāds Latvijā līdz šim nav noticis. Visos līdz šim Latvijā rīkotajos līdzīgos festivālos skatītāji varējuši aplūkot oriģinālskulptūras, kur ikviens iesaistītais mākslinieks vai mākslinieku komanda tās radījuši individuāli. Rezultātā festivāli atgādinājuši autoru darbu izstādes. Festivāla „Magic Sand Liepāja” ietvaros pirmo reizi liepājniekiem un Liepājas viesiem būs iespēja vērot, kā vairāki Latvijas un ārvalstu tēlnieki kopīgi veido vienu lielformāta darbu. Neraugoties uz to, ka skulptūras tapšanā katrs mākslinieks „ieliek” savu talantu un prasmes, darba skice un projekta mērķis visiem māksliniekiem ir viens, tādējādi izveidojot ļoti lielu, monolītu darbu vai skulptūru grupu,” gandarījumu par Latvijā topošo smilšu skulptūru festivālu pauž festivāla koncepcijas autors, tēlnieks Sandis Kondrāts.


Festivāla „Magic Sand Liepāja” laikā tiks izveidota smilšu skulptūru kompozīcija, kuras augstums pārsniegs 5 metrus, bet garums – 12 metrus, radot monumentālu ciļņu sienu. Tās vienā pusē tiks attēlotas ainas no seno kuršu dzīves, bet otrā – Durbes kauja.

Festivālā darbosies starptautiska komanda - festivāla koncepcijas autors ir tēlnieks Sandis Kondrāts, bet skulptūras dizaina autors – tēlnieks Uldis Zariņš. Abi Latvijas mākslinieki jau divus gadus ir Baltijas starptautiskā smilšu tēlniecības festivāla „Magic Sand”, kurš tradicionāli notiek Jūrmalā, mākslinieciskie vadītāji. Savukārt festivāla „Magic Sand Liepāja” radošais vadītājs būs Somijas tēlnieks Kimmo Frosti, kurš ir lielākā Ziemeļeiropas smilšu tēlniecības festivāla Lapenrantā izveidotājs un vadītājs. Tēlnieks aktīvi darbojas gan smilšu, gan ledus skulptūru veidošanā. Turklāt šī nebūt nav pirmā reize, kad Kimmo Frosti strādā Latvijā – smilšu skulptūras Jūrmalā viņš ir veidojis jau trīs gadus pēc kārtas un festivālā „Magic Sand 2007” K. Frosti darbs „Jokdaris kastītē” ieguva skatītāju simpātiju balvu. Skulptūras „Latvijai 90 - Latvijas stāsts „Durbes kauja”” radīšanā piedalīsies tēlnieki no Latvijas, Somijas, Nīderlandes un Čehijas.

Festivālu „Magic Sand Liepāja” rīko producentu grupa „Rain Project” un SIA „Frosti Art” sadarbībā ar Liepājas pilsētas Domi. Pasākumu atbalsta „Baltijas smilšu tēlniecības asociācija”.

Papildu informāciju par pasākumu varat iegūt mājas lapā www.magicsand.lv, bet par mākslinieku Sanda Kondrāta un Ulda Zariņa daiļradi – www.baltic-sandsculpture.eu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja