Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ar DaGamba un Raimonda Paula uzstāšanos atklās pārbūvēto Siguldas Kultūras centru

Piektdien, 14. septembrī, durvis vērs nupat pārbūvētais Siguldas novada Kultūras centrs. Svinīgajā notikumā uzstāsies etno mūzikas grupa Tautumeitas un klasiskās mūzikas huligānu grupa DaGamba, bet dienu vēlāk - 15. septembrī - plkst.18 labāko skaņu sistēmu Baltijā iemēģinās Maestro Raimonds Pauls, portāls Diena.lv uzzināja Siguldas Attīstības aģentūrā.

Siguldas novada Kultūras centra ēka būvēta 1962. gadā un līdz pārbūvei kalpojusi bez būtisku remontdarbu veikšanas. Pēc vērienīgās pārbūves jaunās telpas kļuvušas plašākas, mūsdienīgākas un daudzfunkcionālas. Lai ēka iekļautos Siguldas pilsētvidē, arhitekts Aldis Polis ēkas fasādē izmantojis dekoratīvus fasādes paneļus, kuru apdruka veidota pēc devona perioda smilšakmens atsegumu fotoattēliem no Velnalas klintīm Siguldā.

Siguldas novada Kultūras centra atklāšanas pasākuma programmas ietvaros sestdien, 15. septembrī, interesentiem būs ne tikai iespēja aplūkot un izstaigāt atjaunotā Kultūras centra telpas gidu pavadībā, bet par godu centra atklāšanai baudīt koncertprogrammu Pie tevis, Gauja, tavā elpā, kurā ar savu uzstāšanos klausītājus priecēs Maestro Raimonds Pauls, dziedātājs Mārtiņš Ruskis, Kristīna Zaharova, Dainis Skutelis, Ginta Krievkalna, muzikālais bigbends Kristapa Krievkalna vadībā, kā arī Siguldas jauktais koris Atvars. Koncertu vadīs aktieris Gundars Grasbergs. Koncerta apmeklētājiem būs iespēja ne tikai skaņu baudīt caur labāko apskaņošanas  sistēmu Baltijā - Meyer Sound -, bet arī baudīt maestro klavierspēli uz jauniegādātā koncertflīģeļa.

Raimonds Pauls atklāj, ka Sigulda viņam vienmēr esot raisījusi siltas un patīkamas emocijas: "Siguldas daba vien ir apbrīnas vērta. Pati daba pasaka priekšā, ar ko Sigulda ir īpaša - Gauja un paugurainais apvidus veido pasakainu ainavu, ne velti pilsēta ir apdziedāta un par godu tai ir vairākas dziesmas. Man ir prieks, ka es kārtējo reizi varu runāt par jauna kultūras centra atklāšanu, patīkami ir arī tas, ka nu mūsu māksliniekiem būs iespēja uzstāties atjaunotā un modernā kultūras centrā. Apsveicu Siguldu ar jauno kultūras objektu un vēlu, lai klausītāju un skatītāju rindas vienmēr būtu pilnas!"

Turpinot Kultūras centra atklāšanas svētkus, svētdien, 16. septembrī, uz bagātīgu programmu tiek aicinātas ģimenes ar bērniem. Bērniem būs iespēja piedalīties aizraujošās radošās un izzinošās nodarbēs dabas darbnīcās, kā arī pēcpusdienā baudīt bezmaksas multfilmu seansus. Savukārt noslēgumā apmeklētājus priecēs XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu svētkos novērtētais Andra un Reiņa Sējānu radītais oriģināldarbs, bērnu vokālo ansambļu muzikālais uzvedums Vilkam tāda dvēselīt`.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja