Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Arsenāla ietvaros notiks Valdisas Oskarsdotiras montāžas meistarklase

Kino foruma „Arsenāls” ietvaros Rīgā meistarklasi vadīs ievērojamā islandiešu montāžas režisore Valdisa Oskarsdotira (Valdís Óskarsdóttir).

1950. gadā dzimusī Valdisa Oskarsdotira strādājusi dažādās radošās jomās – viņa bijusi fotogrāfe, žurnāliste, bērnu grāmatu un raidlugu autore, līdz nokļuvusi kino. Montāžas process viņu savaldzinājis, sākot ar pašu pirmo, vēl kinoskolā montēto studentu filmu. Šobrīd Oskardotira jau vairāk kā 20 gadus montē pasaulslavenu režisoru filmas. Starp viņas montētajā filmām ir pazīstamā islandieša Baltazara Kormakūra „Jūra”, dāņu Dogmas kinovirziena pārstāvja Tomasa Vinterberga filmas „Svinības” un „Viss par mīlestību”, amerikāņu neatkarīgā kino režisora Gasa van Santa „Meklējot Foresteru” un viņa kolēģa Harmonija Korīna „Džuljens Ēzeļpuika” un daudzas citas.

Lielāko popularitāti Oskarsdotira ieguvusi ar Mišela Gondrija filmu „Gaišo atmiņu mūžīgais starojums”, par kuru saņēmusi arī Britu Kinoakadēmijas balvu (BAFTA) par labāko montāžu.

Pagājušajā vasarā Oskarsdotira iemēģinājusi roku arī režijā, uzņemot filmu „Kāzas laukos”, bet starp jaunākajām viņas montētajām filmām jāmin Sergeja Bodrova „Mongolis” un Harmonija Korīna „Misters Vientulība” – pēdējā tiks izrādīta arī „Arsenālā”. Filma tiks demonstrēta k/t Rīga Lielajā zālē 16. septembrī plkst. 21:15 un Liepājā – 20. septembrī k/t Balle plkst. 18:00.

Valdisas Oskardotiras montāžas meistarklase notiks Ziemeļu Ministru padomes biroja Latvijā telpās 17. un 19. septembrī no plkst. 10:00 līdz 16:00. Uz semināru tiek aicināti kino profesionāļi, studenti un citi interesenti. Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc interesenti tiek lūgti pieteikties, rakstot uz e-pasta adresi seminā[email protected], norādot vārdu, uzvārdu, darba vietu vai mācību iestādi un kontaktinformāciju.

Priekšroka tiks dota kino profesionāļiem un kino studentiem.

Meistarklase notiks angļu valodā. Pieteikšanās līdz 11. septembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja