Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Cirka izpausmes XXI gadsimta stilā

Rīgā skatāms laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls.

No 22. līdz 25. augustam Rīgā norisināsies Starptautiskais laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls Re Rīga!. 

Šis ir jau piektais gads, kad festivāla organizētāji Pievilcīgas pilsētvides biedrība ar laikmetīgā cirka mākslas palīdzību atdzīvina galvaspilsētas ielas un skatītāju prātus, šogad īpašu uzmanību pievēršot izglītojošiem pasākumiem. Festivāla dibinātājs un direktors Mārtiņš Ķibers stāsta: "Mums būs vairāk nekā 38 stundas festivāla viesu pasniegtu meistarklašu Kultūras akadēmijas horeogrāfijas un teātra mākslas, Mākslas akadēmijas scenogrāfijas studentiem un citiem ar performances mākslu saistītiem profesionāļiem. Īpašs jaunums šogad – esam noorganizējuši Baltijas cirka un performatīvās mākslas konkursu jaunajiem māksliniekiem. Galveno balvu saņēma igauņu kompānija Carousel Company, kuri arī uzstāsies Zirgu pastā. Ceram, ka tas būs labs pamudinājums šejienes māksliniekiem sākt kaut ko darīt šajā žanrā. Tāpat šogad mēs pirmo reizi producējam izrādi – latviešu, igauņu un somu kopražojumu. Šī izrāde nākamgad mācību sākumā ceļos pa Latvijas skolām, aicinādama bērnus pierakstīties cirka mākslas izglītības programmās."

Carousel Company priekšnesums, kā arī izrāde Citroni un medus notiks Kultūras akadēmijas teātra mājā Zirgu pasts festivāla atklāšanas pasākumā 22. augustā un apmeklētājiem būs skatāmi par brīvu. 

Par galveno izrāžu norises vietu šogad pirmoreiz kļūs Palladium koncertzāle. Daudzpusīgā programmā varēs skatīt tā dēvētā new magic virziena pārstāvju – somu apvienības WHS izrādi Ardievas, kurā ilūzijām bagāts vizuālā teātra priekšnesums veidots, izmantojot mūsdienu tehnoloģijas un videoprojekcijas. Žiljēna Ožē un Mikela Hobica (Zviedrija) projekts 100% Cirks visu vecumu skatītājus aizraus ar gaisa akrobātikas trikiem, karājoties matu bizē, balansēšanu uz viena pirksta, trikiem uz ķīniešu kārts un citām ēverģēlībām. Savukārt pazīstamais amerikāņu laikmetīgā cirka duets Ricochet izrādē Dūmi un spoguļi sniegs ekspresīvu skatījumu uz iekšējo atbrīvošanos un dziļākas jēgas meklējumiem mūsdienu sabiedrībā. Pēc katras izrādes koncertzālē Palladium notiks sarunas ar māksliniekiem, kurās skatītāji varēs dalīties ar iespaidiem un uzzināt vairāk par laikmetīgā cirka mākslu. 

Festivāla ietvaros būs iespēja baudīt laikmetīgo cirku arī tā tradicionālajā norises vietā – uz ielas. Katru vakaru no 23. līdz 25. augustam pie viesnīcas Roma notiks somu mākslinieku izrāde Attiecības

Vairāk informācijas par festivālu – Reriga.lv, kā arī Biļešu servisa tirdzniecības vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja