Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

JAUNĀS GRĀMATAS

Grāmata veltīta diriģentam Mārim Sirmajam, korim Kamēr… un dziesmas varai. Grāmatizdevēja A.Mellupe apkopojusi M.Sirmā, viņa tuvinieku un draugu, diriģentu un virsdiriģentu, dziedātāju, dancotāju un komponistu, pūtēju, audēju un klausītāju stāstījumu simts dienu pirms 2008.gada Dziesmu svētkiem. Izdevumu ilustrē pāri par 200 fotoattēlu, tajā atrodama arī īsa kora Kamēr… vēsture, dziedātāju sastāvs.

Anita Mellupe

Māris Sirmais un Latvija dzied!


Likteņstāsti, 2008

***

Virdžīnija Vulfa

Esības mirkļi


Atēna, 2008

Eseju krājumā iekļauti pieci darbi — vienīgie Vulfas autobiogrāfiskie sacerējumi, ja neskaita viņas dienasgrāmatas un vēstules. Ir ārkārtīgi saistoši lasīt rakstnieces pašas vēstījumu par bērnību un jaunības gadiem. Negaidītas detaļas, vērīgi spriedumi par Viktorijas laika vērtībām, jūtīga uztvere un sāpīgas atmiņas piešķir šai grāmatai tās īpašo vērtību. No angļu valodas tulkojusi Ingūna Beķere.

***

Havjers Sjerra

Slepenais vakarēdiens


Zvaigzne ABC, 2008

Kas īsti notika 1497.gadā, kad maestro Leonardo da Vinči gleznoja fresku Svētais vakarēdiens, bet pāvesta Aleksandra VI galms drebēja bailēs no anonīmiem pareģojumiem un mīklainiem nāves gadījumiem? Havjera Sjerras romānā noslēpums seko noslēpumam, bet mīklas atrisinājums ir meistarības paraugstunda. Romānā savijas precīzi dokumentāli fakti ar intriģējošu sižetu. No spāņu valodas tulkojusi Lauma Mellēna.

***

Santa Skujiņa

Jūra mostas iekliegdamās


Autorizdevums, 2008

Savā pirmajā krājumā Santa Skujiņa apkopojusi dzejoļus, kas uzrakstīti laika posmā no 2003. līdz 2007.gadam. No maigi liriskām līdz asi sarkastiskām intonācijām — tāds ir jaunās dzejnieces izjūtu diapazons. Niansēts pasaules vērojums, nenobružāta tēlainība un precīza dzejas valoda, kā arī zināma noslēpumainības un līdz galam nepateiktā deva liek iegaumēt jauno vārdu dzejas kvantitatīvajā plūdumā.

***

Mega Gārdirere

Pastarā diena


Kontinents, 2008

Šis romāns aizsāk sēriju par juristi Evanu Deleiniju. Kalifornijas pilsētu apdraud uzmācīgas sektas aktivitātes. Pēdējie ticīgie, kā sevi nosaukusi sekta, ierodas pat AIDS slimnieku bērēs, lai nievājoši izturētos pret sērojošajiem tuviniekiem. Sektas naids skar arī Evanu, kura pieskata savu brāļa dēlu Lūku un kura nolaupīšana ietilpst sektas nelietīgajos plānos. No angļu valodas tulkojusi Anda Smilga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja