Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Jaunās grāmatas. 30. maijs

Kārlis Vērdiņš

Es


Neputns, 2008

Kārļa Vērdiņa jaunākajā dzejoļu krājumā Es apkopoti dzejoļi, kas sarakstīti no 2004. līdz 2008.gadam. Šis ir jau trešais Kārļa Vērdiņa dzejoļu krājums. Lai arī tā nosaukums it kā piesaka subjektīvu egocentrismu, lielā daļā dzejoļu mēģināts runāt no vairāku atšķirīgu tēlu viedokļa, iejūtoties dažādās lomās. Krājumu caurvij tēli, kas parādās vairākos dzejoļos, tādējādi tiecoties atsevišķos nelielos darbiņus saistīt lielākā veselumā.

***

Eduards Lūkass

Jaunais aukstais karš


Atēna, 2008

Grāmata Jaunais aukstais karš. Kremļa radītie draudi Krievijai un Rietumiem ir satraucošs vēstījums par Krievijas virzību uz autokrātiju pēdējo desmit gadu laikā un Kremļa arvien agresīvāko politiku, kas apdraud Eiropu, Ameriku un pasauli. Autora pieredze bijušajā "ļaunuma impērijā" ir drošs pamats šim vēstījumam par jaunā aukstā kara sākumu. No angļu valodas tulkojusi Lāsma Grants.

***

Maija Laukmane

Sarkans magoņu lauks


Jumava, 2008

"Nepārtraukti mainos, lai gan pastāv tēmas, notikumi un saistības, kurās palieku konsekventi nemainīga; nemainīgi zinu un apgalvoju, ka dzīvošanas lielākās vērtības ir silta sirds, ilgas saprast, būt saprastam un dzīvot, jūtot ap sevi nevis dubļu smagumu, bet brīvas, tīras debess vieglumu," saka Maija Laukmane, kuras dzeja šobrīd ir visai pieprasīta. Dzejniece ir Lielās lasītāju balvas - 2007 laureāte.

***

Boriss Ņemcovs

Dumpinieka grēksūdze


Nordik, 2008

Boriss Ņemcovs dalās domās par sarežģītu Krievijas vēstures posmu, atskatās uz savas karjeras ceļu, vērtē un salīdzina Borisa Jeļcina un Vladimira Putina darbības stilu un rīcības cēloņus, izklāsta savu attieksmi pret varu un demokrātijas izpratni Grāmatu papildina divu autoru - B.Ņemcova un Vladimira Milova Neatkarīgu ekspertu ziņojums. "Putins. Bilance." No krievu valodas tulkojusi Maija Kudapa.

***

Nerātnās dainas


Jumava, 2008

Krājums Nāc, puisīt, tu pie manis iznācis ievziedu laikā, neilgi pirms Jāņu dienas kā sastādītājas Ivetas Kalniņas un mākslinieces Aijas Andžānes kopdarbs. Dainas kārtotas četrās nodaļās: Es godīga mātes meita, Ar puišiem neplēšos, /Ai, māmiņa, ai, māmiņa, Tavs dēliņš nebēdnieks,/ Es meitām labs puisītis, Dien un nakti palīdzēju un Puiši gāja pieguļā(i), Meitas līdzi taisījās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja