Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Jūrmalā rakstnieks Grigorijs Osters diskutēs par propagandas ietekmi uz bērniem un jauniešiem

Piektdien, 30. jūnijā, plkst. 19.00 projekta Filosofija uz ūdens ietvaros notiks tikšanās ar populāro bērnu rakstnieku, scenāristu, Kaitīgo padomu autoru un iecienītu animācijas filmu (38 papagaiļi, Kaķēns, vārdā Vau) scenāristu Grigoriju Osteru, informēja diskusijas rīkotāji.

Šajā reizē mediju vadītājs, žurnālists Andrejs Vasiļjevs ar viesi apspriedīs propagandas ietekmi uz bērniem un jauniešiem. Pasākums tradicionāli notiks uz restorānā Laivas peldošās platformas (Vienības prospekts 36, Jūrmala).

Ar ko var beigties kamuflāžā tērptu knīpu marši un metodiskie norādījumi skolēnu patriotiskajai audzināšanai? "40 gadus es bērniem rakstu Kaitīgos padomus. Katrā grāmatā ir brīdinājums: šī ir grāmata nepaklausīgiem bērniem. Paklausīgiem bērniem lasīt aizliegts. Nepaklausīgi bērni – tas nav visbriesmīgākais. Paklausīgie – tas ir daudz briesmīgāk. Bet, ja valstī aug miljoniem paklausīgu bērnu, viņi pārvēršas baisā padevīgu orku armijā," stāsta Grigorijs Osters, kas patlaban dzīvo Rīgā. Osters piedāvā parunāt par bērniem – kā ar viņiem runāt un ko tagad mācīt.

"Man būs interesanti klausīties, kā populārs bērnu rakstnieks profesionāli vētīs nenobriedušu smadzeņu skalošanas vēsturi," iecerētās sarunas virzienu formulē Andrejs Vasiļjevs. "Pats Osters ir dzimis 1947.gadā, kad padomju vara aktīvi iejaucās audzināšanā. Vispār – ir grūti saprast, kā viņam izdevās saglabāt progresīvus uzskatus un vienlaikus publicēties. 2002.gadā Osters izstrādāja saturu vietnei Krievijas prezidents skolas vecuma pilsoņiem, kurā par prezidentu ir rakstītas lietas, par kurām šodien var izpelnīties krimināllikuma pantu. Un tas viss joprojām ir pieejams vietnē kremlin.ru. Tādējādi mūs gaida pilnībā zinātniska, pat politiska diskusija – bez jebkādas acu piemiegšanas."

Projekts Filosofija uz ūdens – publisko dialogu cikls, kura dalībnieki diskutē par neviennozīmīgiem un aktuāliem tematiem, kas cita starpā uztrauc arī Latvijas sabiedrību. Tā līdzautori — producente Jekaterina Lanskaja, žurnālists un mediju vadītājs Andrejs Vasiļjevs, filosofs, žurnāla Rīgas Laiks līdzizdevējs Arnis Rītups. Uzticības pilnā atmosfērā notiek filosofiskas sarunas ar domātājiem, publicistiem, zinātniekiem, rakstniekiem, kultūras darbiniekiem. Projektā jau ar panākumiem viesojies rakstnieks Dmitrijs Gluhovskis, senas kņazu dzimtas pēctecis Mihails Goļicins aktieris Artūrs Smoļjaņinovs, mūziķis un skolotājs Mihails Kaziņiks, juriste Jeļena Lukjanova. Nesen Eduarda Smiļģa teātra muzejā notika pasākums, kas bija veltīts projekta YouTube kanāla atklāšanai https://www.youtube.com/@philosophywater

Grigorijs Osters – rakstnieks, scenārists, dramaturgs. Dzimis Odesā, bērnībā un jaunībā dzīvojis Rīgā. "Kaitīgo padomu" žanra izveidotājs, pēc viņa grāmatā radīto animācijas filmu 38 papagaiļi, Kaķēns vārdā Vau scenārija autors. Mākslas filmas Līdz pirmajām asinīm (1989) autors, tajā uzskatāmi parādīja, kā pat "kariņa" spēlēšana, kuru bērniem sarīko pieaugušie, kropļo un sadala gabalos viņu dvēseles.

Biļetes uz pasākumu var nopirkt: https://katufilm.com/philosophy-water

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja