Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

KDi iesaka: Akvārijs atkal pilns

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus  

Franču leģendu darbi Rīgā

Muzejā Rīgas birža no 1. maija būs skatāma izstāde Provansas valdzinājums, kurā tiks eksponēti Pjēra Ogista Renuāra, Anrī Matisa, Vinsenta van Goga, Pola Gogēna, Marka Šagāla, Raula Difī un Pablo Pikaso darbi. Latvijas Nacionālā mākslas muzeja sadarbības partneri šajā projektā ir Orsē muzejs un Žorža Pompidū centrs Parīzē, Pikaso muzejs Antibā, A. Puškina Valsts mākslas muzejs Maskavā un K. M. Čurļoņa Nacionālais mākslas muzejs Kauņā. Ar šo izstādi tiek atzīmēta Borisa un Ināras Teterevu fonda piecu gadu darbība Latvijā. Fonds, būdams viens no partneriem Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja izveidē, vēlas parādīt mūsdienu mākslas attīstību, kas nav iedomājama bez tās priekšteča – klasiskā modernisma, kurā ietilpst izstādē pārstāvētie darbi.

Provansas valdzinājums

Muzejā Rīgas birža 1.V–5.VII

*** 

Akvārijs atkal pilns

Pavasaris Rīgā iestājas līdz ar ikgadējo Borisa Grebenščikova un grupas Aquarium koncertu. Mūziķi ierodas ar jaunu programmu Abordaž. Tikmēr internetā ir publicēta BG dziesma Stella Maris, kuras ierakstā piedalījies viņa iemīļotākais mūziķis – britu progresīvā roka veterāns Roberts Vaiets –, kurš nesen paziņoja par karjeras beigām. Opusā ir dzirdama Roberta Vaieta balss, kā arī viņa iespēlētā kornete un tenora rags – tas ir liels notikums pasaules mūzikā!

BG

Rīgas Kongresu namā 30.IV plkst. 20. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 28–70

*** 

Dziļumā

Operas Jaunajā zālē notiks Latvijas Nacionālā baleta jauniestudējuma Neiepazītās teritorijas pirmizrāde. To veido jaunu horeogrāfu darbi: Jevgeņijas Trautmanes Dziļumā, Elzas Leimanes-Martinovas Tikko un Milanas Komarovas Tuvāk ekvatoram.

Neiepazītās teritorijas

LNO Jaunajā zālē 30.IV, 2.V plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–15

***

Aktīvisma vēsture

Latvijas Jaunā teātra institūts aicina uz aktīvistu un mākslinieku kolektīva Dumpīgās iztēles laboratorija (Francija, Lielbritānija) izrādi Mēs nekad agrāk te neesam bijuši. Tajā kolektīva līderis Džons Džordans dalās pieredzē un retoriski jautā, kā saglabāt ticību, drosmi un rīcības spēju. Izrādē atklājas vesels laikmets, kurā Džordana dzīvesstāsts savijas ar mākslinieciskā aktīvisma vēsturi.

Mēs nekad agrāk te neesam bijuši

Ģertrūdes ielas teātrī 5., 6.V plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

*** 

Nežēlīgā klasika

Laikmetīgo operu ciklā LULU tiks demonstrēts Albāna Berga operas Voceks ieraksts. Tas būs provokatīvā spāņu režisora Kaliksto Bjeito iestudējums, kas tapis Barselonas Gran Teatre del Liceu. Voceks (1920) ir avangarda operas klasika. Šis materiāls, nonācis Bjeito rokās, ticis pamatīgi "izkrāšņots" – uz skatuves būs zombiju koris, nekrofilijas aina, kailu līķu pulka pastaiga pāri skatuvei, daudz asiņu un izvirtību. Bjeito mudina domāt un meklēt atbildes uz darbā uzdotajiem jautājumiem. Režisors uzsver mūsu laikmeta nežēlīgo cilvēka izmantošanu savtīgu mērķu sasniegšanai. Galvenajās lomās – Francs Havlata un Angela Denoke. Pirms seansa – muzikologa Borisa Avrameca ievadlekcija.

Voceks

Kinoteātra Splendid Palace Mazajā zālē 3.V plkst. 17. Ieeja bez maksas

*** 

Lauku romantika

Kinoteātrī Cinamon tiešraidē no Londonas Karaliskās operas būs skatāms britu horeogrāfa Frederika Eštona komiskais balets La Fille mal gardée/Veltīgā uzmanība. Asprātības, dzīvesprieka un angļu lauku romantikas caurstrāvotā baleta pirmizrāde notika 1960. gadā, un tas joprojām ir viens no populārākajiem Karaliskā baleta uzvedumiem. Galvenajā lomā – viena no izcilākajām mūsdienu dejotājām Natālija Osipova.

Veltīgā uzmanība

Kinoteātrī Cinamon 5.V plkst. 21.15. Biļetes EUR 14 (pieaugušajiem), EUR 7 (bērniem)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja