Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KDi iesaka: Ceļojums, rituāls, kontakts

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Ceļojums, rituāls, kontakts 

Šodien Rīgā sāksies jaunā teātra festivāls Homo Novus. Īpaši festivālam izrādes veido mākslinieki no Japānas un Beļģijas sadarbībā ar latviešu kolēģiem. Festivālā piedalās trīs autori un kolektīvi no Japānas. Režisors Akira Takajama iestudē izrādi Heterotopija Rīgā, kas aicina skatītājus ceļojumā pa pilsētu, sekojot japāņu spiega Makoto Onoderas gaitām 30. gadu Rīgā. Mākslinieks Tetsuja Umeda veido instalāciju koncertu Balss, kas iedzīvina senu japāņu rituālu un ir balstīta mākslinieka interesē par priekšmetu pasaules un dabas autonomiju. Kolektīvs contact Gonzo, kuras stils apvieno kontaktimprovizācijas, cīņas mākslas un urbānās kultūras elementus, kopā ar pašmāju dejotājiem un mākslinieku Andri Eglīti uzved izrādi Koka vandalis. Horeogrāfs Ahilans Ratnamohans no Beļģijas kopā ar dejotāju Ferasu Šahīnu un latviešu futbola amatieriem un profesionāļiem iestudē izrādi Klapping.

Homo Novus

Rīgā 5.–13.IX

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–20

www.homonovus.lv 

***

 

Pirmais vijoļkoncerts 

Sestdien, 7. septembrī, Rundāles pils Baltajā zālē notiks Liepājas simfoniskā orķestra koncerts. Pie diriģenta pults stāsies Andris Vecumnieks. Lieliskā vijolniece, Lielās mūzikas balvas laureāte Eva Bindere spēlēs solo Jāzepa Mediņa Koncertā vijolei un orķestrim, kas ir pirmais šāda žanra darbs latviešu mūzikā. Vēl programmā skanēs Ludviga van Bēthovena Pastorālā simfonija un Jāņa Mediņa prelūdija Daina nr. 6.

Koncerts

Rundāles pilī 7.IX plkst. 17

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

***

 

Ērģeles 

No 7. līdz 24. septembrim astoņpadsmito reizi notiks Liepājas ērģeļmūzikas festivāls. Galvenā koncertu vieta būs Liepājas Sv. Trīsvienības katedrāle. Pasākumi notiks arī Kuldīgas Sv. Katrīnas baznīcā, koncertzālē Lielais dzintars un Liepājas ielās.

Festivāls

Liepājā un Kuldīgā 7.–24.IX

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–18

viacultura.lv

***

 

Sajūti Bahmosfēru!

Jauniešu mūzikas biedrība Sforzando otro gadu rīko koncertsēriju Bahmosfēra, kurā vērsīs uzmanību uz Johana Sebastiāna Baha daiļrades smalkākajām psiholoģiskajām niansēm. Jaunie mūziķi – ērģelnieki Jēkabs Bernāts un Lauris Šmits, koklētāja Marta Paula Pauliņa, trompetisti Reinis Lozbers un Bruno Ančāns – Latvijas baznīcās atskaņos Baha, Hendeļa, Ešenvalda, Vecumnieka, Ulda Stabulnieka un Raimonda Paula opusus.

Koncerti

Smiltenes luterāņu baznīcā 7.IX plkst. 16, Cēsu Sv. Jāņa baznīcā 8.IX plkst. 18

facebook.com/ sforzandobiedriba

***

 

Veltījums Krēmeram

No 6. līdz 8. septembrim Dzintaru koncertzālē notiks kamerorķestra Kremerata Baltica festivāls. Līdzās vijolniekam Gidonam Krēmeram un orķestra mūziķiem trijos koncertos diriģenta Fuada Ibrahimova vadībā uzstāsies ērģelniece Iveta Apkalna, vijolnieks Džeralds Bidva, operdziedātāji Ieva Parša un Aleksejs Močalovs, pianisti Sergejs, Andrejs un Georgijs Osokini. Skanēs Džordžes Enesku, Mečislava Veinberga, Bohuslava Martinū, Dinu Lipati, Johana Sebastiāna Baha, Ērika Ešenvalda, Marģera Zariņa, Dmitrija Kurļandska un Dmitrija Šostakoviča mūzika. 7. septembrī notiks Andra Dzenīša opusa Leaves Leaving Leipzig pirmatskaņojums. Jaundarbs veltīts Gidonam Krēmeram.

Kremerata Baltica

Dzintaru koncertzālē 6.–8.IX

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25

***

 

Kultūras liktenis

Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā būs skatāma starpdisciplināra izstāde Mērijas ceļojums. Grosvaldu ģimenes stāsts. Caur Latvijas kultūrai nozīmīgās dzimtas – Grosvaldu ģimenes – stāstu tā iepazīstinās gan ar slavenās rīdzinieku dzimtas likteni, gan ar Latvijas valsts un kultūras vēsturi gadsimta garumā. Konceptuāli izstāde sasaucas ar režisores Kristīnes Želves dokumentālo spēlfilmu Mērijas ceļojums (2018).

Izstāde

Mērijas ceļojums. Grosvaldu ģimenes stāsts

LNMM 7.IX–24.XI

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja