Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

KDi iesaka: Festivāls var sākties!

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Āfrikas stāstu ekspresija

Festivāls Rīgas ritmi, kas notiks no 7. līdz 31. jūnijam, piedāvās 20 koncertu, desmit no tiem varēs apmeklēt bez maksas. Mūzika skanēs Rīgas Kongresu namā, Stacijas laukumā, džeza klubā Trompete, atpūtas parkā Egle, VEF Kultūras pilī un Latvijas Radio mājā (pilna programma: rigasritmi.lv). Šovakar Rīgas Kongresu namā kopā ar Latvijas Radio bigbendu uzstāsies izcilais, ekspresīvi daudzveidīgais Kamerūnā dzimušais basģitārists un dziedātājs Ričards Bona. Virtuozais etnodžeza un fankmūzikas meistars ir sadarbojies ar Stīviju Vonderu, Džo Zavinulu, Bobiju Makferinu, Džordžu Bensonu, Čaku Hānu un Lorinu Hillu. Rīgas koncerta galvenā tēma būs Āfrikas stāsti. Māksliniekiem uz skatuves pievienosies brazīliešu perkusionists Fransuā Aršanžo.

Ričards Bona

Rīgas Kongresu namā 7.VI plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 25–50

 

Vienīgā iespēja

Piektdien, 8. jūnijā, pēc piecu gadu pārtraukuma vienīgo reizi Rīgas Operas festivālā Latvijas Nacionālajā operā skanēs Andra Dzenīša opera Dauka. Režisores Ināras Sluckas veidoto koncertuzvedumu diriģēs Aigars Meri. Titullomu atveidos Armands Siliņš. Dzejnieks Kārlis Vērdiņš radījis operas libretu pēc Sudrabu Edžus stāsta Dullais Dauka motīviem. Daukas pirmizrāde notika 2012. gadā, koncertuzvedums līdz šim parādīts trīs reizes.

Dauka

LNO 8.VI plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–33

 

Maskas

Šovakar klubā Palladium pirmo reizi Rīgā uzstāsies Losandželosas grupa Hollywood Undead, kura veiksmīgi izpaužas nu metal žanrā, kā arī repa un alternatīvā roka saplūdināšanā. Mūziķi uz skatuves ir maskās un pārliecinoši tēlo māksliniecisku haosu un agresiju – jaunieši ir sajūsmā.

Hollywood Undead

Klubā Palladium Rīga 7.VI plkst. 20

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 30

 

Festivāls var sākties!

No 9. līdz 20. jūnijam Rīgā un Jūrmalā skanēs Rīgas festivāla koncerti. Tajos muzicēs Latvijas Radio koris, orķestris Sinfonietta Rīga, pianists Vestards Šimkus, ģitārists Matīss Čudars, mecosoprāns Elīna Garanča kopā ar Vīnes filharmonijas orķestri. Sestdien, 9. jūnijā, festivālu atklās trio Art-i-Shock (pianiste Agnese Egliņa, sitaminstrumentāliste Elīna Endzele un čelliste Guna Šnē).

Art-i-Shock

Spīķeru koncertzālē 9.VI plkst. 20

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

 

Prāts un jūtīgums

Šodien, 7. jūnijā, Daugavpils teātrī notiks šīs sezonas pēdējā pirmizrāde – Krievijas komponista Kima Breitburga mūzikls Džeina Eira Oļega Šapošņikova režijā (izrāde krievu valodā). Libreta un dziesmu tekstu autors ir Karens Kavalerjans. "Mūzikls Džeina Eira aktualizē vīriešu un sieviešu vienlīdzības problēmu sociālajā vidē. Taču ne mazāk būtisks ir arī iestudējuma romantiskais aspekts, jo pēc romāna autores Šarlotes Brontē ieceres tieši kaislīgajā mīlestībā pret izredzēto atklājas Džeinas Eiras dvēseles dziļums," saka režisors Oļegs Šapošņikovs. Jauniestudējumā piedalīsies gandrīz visa Daugavpils teātra trupa, kurai pievienosies arī viesmākslinieki.

Džeina Eira

Daugavpils teātrī 7.VI plkst. 18.30, 8.VI plkst. 18, 30.IX plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 4,50–14,50

 

Četri vakari

Dailes teātris noslēgs sezonu ar tradicionāli jautru koncertu Spanovska ballīte – 4. sērija. Par labu noskaņojumu šajā vakarā rūpēsies aktieri Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Sarmīte Rubule, Ērika Eglija, Lelde Dreimane, Anete Krasovska, Artis Robežnieks, Ģirts Ķesteris, Artūrs Skrastiņš, Lauris Dzelzītis, Gints Grāvelis, Aldis Siliņš, Gints Andžāns, Mārtiņš Upenieks un bigbends Mirāža Laura Amantova vadībā.

Spanovska ballīte

Dailes teātrī 7., 8.VI plkst. 19, 9., 10.VI plkst. 18.

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–21

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja