Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KDi iesaka: Ironija. Atturīgums. Elegance

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Ironija. Atturīgums. Elegance

Otrdien, 13. augustā, Dzintaru koncertzālē notiks leģendārās Krievijas rokgrupas Nautilus Pompilius dibinātāja Vjačeslava Butusova koncerts, kurā viņš izpildīs Nautilus Pompilius un savas solokarjeras populārākās dziesmas. Vjačeslavs Butusovs ir viens no pēdējo četrdesmit gadu krievu rokmūzikas galvenajiem varoņiem. 2017. gadā mākslinieks koncertos svinēja Nautilus Pompilius 35 gadu jubileju, lai gan kolektīvs neeksistē kopš 1997. gada (no 2001. līdz 2017. gadam mūziķis uzstājās ar grupu Ju-Piter). Vjačeslava Butusova personību raksturo miers, ironija, atturīgums un elegance (pēc izglītības viņš ir arhitekts), viņa kompozīcijas ir mīlestības, garīguma un filosofiska dziļuma piepildītas. Mūziķa koncertus caurstrāvo pareizticīgo simbolika, viņš arvien ciešāk ir pievērsies tēmām, kas ir saistītas ar ticību un Dievu, kā arī mākslai un grāmatu rakstīšanai.

Vjačeslavs Butusovs

Dzintaru koncertzālē 13.VIII plkst. 19.30

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 30–80

***

Piejūras klimats

Krievijas rokgrupa Mumiy Troll mīl Latviju, un šī mīlestība ir abpusēja. Trešdien, 14. augustā, Iļja Lagutenko un Mumiy Troll Dzintaru koncertzālē piedāvās programmas Vasara bez interneta pirmatskaņojumu. Tā iecerēta kā "piejūras suvenīru" kolekcija – koncertā skanēs dziesmas, kas līdz šim reti izpildītas, romantiskas balādes negaidītos aranžējumos, jaundarbi un klausītāju iemīļoti hiti. Atslēdzamies no interneta, baudām vasaru un Mumiy Troll kompāniju!

Mumiy Troll

Dzintaru koncertzālē 14.VIII plkst. 19.30

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 20–200

***

Jubileja

Festivāla Liepājas vasara kamermūzikas koncertos Rundāles pilī un Liepājā tiks svinēta lieliskā čellista Ivara Bezprozvanova 50 gadu jubileja. Draudzīgā gaisotnē viņš muzicēs kopā ar pianistu Rihardu Plešanovu.

Koncerts

Rundāles pilī 10.VIII plkst. 16, Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 14.VIII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 8–15

***

Smiekli un asaras

No 13. līdz 18. augustam Rīgā notiks Valmieras teātra viesizrādes. Jaunajā Rīgas teātrī varēs noskatīties režisores Ineses Mičules iestudējumus – Tenesija Viljamsa drāmu Kaķis uz nokaitēta skārda jumta (13. un 16. augustā) un Deivida Aivsa komēdiju Venera kažokādā (14. un 15. augustā). Stūra mājas pagalmā tiks spēlēts Sanitas Reinsones dokumentālais darbs Meža meitas Mārtiņa Eihes režijā (14., 17. un 18. augustā).

Viesizrādes

JRT un Stūra mājas pagalmā 13.–18.VIII

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 14–18

***

Pirmatskaņojumi

No 10. līdz 24. augustam Rīgā un Liepājā notiks Valsts akadēmiskā kora Latvija rīkotais 22. Starptautiskais garīgās mūzikas festivāls. Programmā tiks akcentētas franču mūzikas pērles, ērģeļmūzika, džeza klasika, kā arī Baltijas autoru jaunākās kompozīcijas. Atklāšanas koncertā sestdien, 10. augustā, diriģenta Māra Sirmā vadībā skanēs jaundarbi – Valta Pūces opuss korim Latvija un grupas Dagamba mūziķiem, Līgas Celmas- Kursietes kompozīcija Dzīvības kokam jauktajam korim un stīgu kvartetam, kā arī Vītauta Miškina Beati immaculati in via jauktajam korim un stīgu kvintetam. Koncertā piedalīsies vijolnieki Sandis Šteinbergs un Raimonds Melderis, altists Arigo Štrāls, čellists Ainārs Paukšens un kontrabasists Raivo Ozols.

Koncerts

Rīgas Sv. Jāņa baznīcā 10.VIII plkst. 19.

Biļetes Biļešu paradīzē EUR 15

***

Jums, draudziņi!

Dailes teātrī notiks Liepājas teātra viesizrādes. 9. augustā būs skatāms režisora Ģirta Šoļa veidotais Roberta Šeklija darba Biļete uz Tranaju iestudējums. 10. augustā – Federiko Garsijas Lorkas Bernardas Albas nams Viestura Meikšāna režijā. 11. augustā – Bernarda Sleida melodrāma Nākamgad tai pašā laikā Sergeja Ščipicina režijā un Dereka Benfīlda komēdija Paldies tev, draudziņ! Dž. Dž. Džilindžera režijā.

Viesizrādes

Dailes teātrī 9.–11.VIII

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–25

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja