Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

KDi iesaka: Jūtu pētījums gotiskā stilā

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Jūtu pētījums gotiskā stilā

Režisors Reinis Suhanovs Valmieras teātrī iestudējis Šarlotes Brontē romānu Džeina Eira. Titullomu atveidos Inga Apine, misteru Ročesteru tēlos Ivo Martinsons. "Izrāde ir mākslinieciski psiholoģisks pētījums par jūtu dabu. Stāsta uzsvaru esmu licis uz divu – Džeinas Eiras un mistera Ročestera – dzīves apbrāztu un cilvēcisko attiecību siltuma pieviltu cilvēku neprātīgajām alkām un bailēm vienam no otra," saka režisors. "Pasaulē gandrīz nav nekā spēcīgāka kā šīs divas stihijas: bailes un pievilkšanās. Džeina Eira un Ročesters ir katrā no mums. Respektējot rakstnieces romāna gotiskā stila iezīmes, izrādē nozīmīgu vietu ieņems cilvēka kompleksu, atmiņu, ilgu, zemapziņas un sapņu pasaule."

Džeina Eira

Valmieras teātrī 15., 16.XII plkst. 18.30, 17., 18.XII plkst. 13

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 13,50–18

***

Vecgada melodijas

Režisora Herberta Laukšteina iestudētajā Dailes teātra Vecgada koncertā Silta sirds dziedās aktieri Ieva Segliņa, Ērika Eglija, Lelde Dreimane, Sarmīte Rubule, Olga Dreģe, Artūrs Skrastiņš, Jānis Paukštello, Gints Andžāns, Artis Robežnieks, Gints Grāvelis, Aija Dzērve un Ivars Auziņš. Muzikālā materiāla amplitūda – no apcerīguma līdz nopietnībai, no tikšanās prieka līdz šķiršanās skumjām.

Silta sirds

Dailes teātrī 16.XII plkst. 19, 17., 18.XII plkst. 13 un 18, 20.–23.XII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–17

***

Svētki

Rīgas Domā notiks Ineses Galantes fonda rīkotais koncerts Ziemassvētku prelūdija, kurā uzstāsies soprāns Inese Galante, kontrtenors Sergejs Jēgers, ērģelniece Kristīne Adamaite, pianists Andrejs Osokins un jaunie talanti.

Koncerts

Rīgas Domā 17.XII plkst. 15 un 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–25

***

Ērģeles un saksofons

Festivālā Eiropas Ziemassvētki uzstāsies ērģelniece Iveta Apkalna. Skanēs Johana Sebastiāna Baha, Jozefa Jongena, Sofijas Gubaiduļinas un Ģerģa Ligeti opusi. Ērika Ešenvalda kompozīcijas Adoremus in Aeternum pirmatskaņojumā ērģelniecei pievienosies saksofonists Oskars Petrauskis. Vēl viens jaundarbs – Artura Maskata Prelūdija, Ziemassvētku korālis un variācijas ērģelēm solo.

Iveta Apkalna

Rīgas Sv. Jāņa baznīcā 16.XII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12

***

Zalgo, spīgo, skan

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) sāk koncertciklu Klasikas virsotnes. Pirmo reizi Rīgā uzstāsies Minhenes filharmoniķu pirmais altists Žanu Lišboa – viņš būs solists japāņu meistara Toru Takemicu Alta koncertā, kas, impresionisma stilā zalgojot un spīgojot, vēsta par klusumu, vienkāršību un stīgu, kas apvijas rudenim. Līdzās likta Ludviga van Bēthovena Ceturtā, ko daudzi uzteiks kā sirdij tuvāko nepieradināmā Vīnes lauvas simfoniju, un Franča Šūberta Nepabeigtā simfonija, kuras slavu kaldinājis gan simfonijas saturs, gan leģendas par nepabeigtības iemesliem. Pie diriģenta pults – japāņu maestro Juniči Hirokami.

LNSO

Lielajā ģildē 16.XII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–30

***

Deviņi koncerti

Dzintaru koncertzālē notiks Ziemassvētku festivāls. Deviņos koncertos muzicēs Raimonds Pauls un Valsts akadēmiskais koris Latvija, trio Art-i-Shock, grupa Raxtu raxti, Elīna Šimkus un Trio Angelicus, pianists Reinis Zariņš, ansamblis Xylem Trio, Jānis Lūsēns kopā ar Kristīni Zadovsku un Rīgas Doma zēnu kori, Lielbritānijas vīru kolektīvs Queen’s Six, tenors Aleksandrs Antoņenko.

Ziemassvētku festivāls

Dzintaru koncertzālē 16.–30.XII.

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–40

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja