Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

KDi iesaka: Kas notiek Saules karaļvalstī

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Māksla. Rīgas galerijā Alma ir skatāma gleznotājas Aijas Zariņas personālizstāde Saule. Gaisma. Vējš. "Šai izstādei mani iedvesmoja kāda armēņu pasaka par karalieni, kura katru rītu izbrauc ar zirgiem apskatīt savu karaļvalsti. Valstī viss ir sakārtots tā, ka pavalstnieki savas problēmas var atrisināt paši. Tikai tajos gadījumos, kad viņi metas zirgu pajūgā ceļā ar saucieniem: "Vārdi un darbi!", karaliene apstājas, jo te ir jāiejaucas. Ir izjaukti pamatprincipi, vārdi nesakrīt ar darbiem. Šis ir tas mirklis. Mums ir pienācis tāds laiks, kad Saules karaļvalstī vērtības ir pārkāptas," stāsta māksliniece.

Aija Zariņa
Personālizstāde Saule. Gaisma. Vējš
Galerijā Alma līdz 9.VII

***

Kamermūzika. 28. jūnijā Dzintaru koncertzālē vijolnieks Daniils Bulajevs uzstāsies kopā ar paša izveidoto kamerorķestri Davinspiro Camerata. Viņš būs arī atskaņojuma vadītājs. Programmā Gadalaiki ir iekļauti fragmenti no Pētera Čaikovska cikla Gadalaiki, Astora Pjacollas Četri Buenosairesas gadalaiki un Antonio Vivaldi Gadalaiki. Jauno mākslinieku orķestrim pievienosies pieredzes bagātais kontrabasists Grigorijs Kovaļevskis. 

Koncerts
Dzintaru koncertzālē 28.VI plkst. 19.30
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–50 

***

Klasika. 28. jūnijā Rīgas Domā soprāns Jolanta Strikaite-Lapiņa un ērģelniece Ilze Reine uzstāsies ar vācu romantisma dižgaru mūzikas programmu. Skanēs Roberta Šūmaņa, Johannesa Brāmsa un Fēliksa Mendelszona-Bartoldi opusi. 

Koncerts
Rīgas Domā 28.VI plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–20
 
***

Estrāde. Šovakar Dzintaru koncertzālē notiks Maestro Raimonda Paula un aktiera Andra Keiša koncerts, kurā viņi muzicēs kopā ar Latvijas Radio bigbendu. Uz skatuves kāps arī dziedātāja Paula Saija. Skanēs kompozīcijas no dažādām Maestro programmām, to vidū būs Jaunās latviešu džeza dziesmas, nesen komponētas dziesmas ar Jāņa Petera vārdiem un senāk sacerētas, taču retāk dzirdētas dziesmas ar Vizmas Belševicas dzeju.

Koncerts
Dzintaru koncertzālē 21.VI plkst. 20
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–50

***

32 gadus vecā Džeimsa Beja karjera turpinās jau desmit gadu. Publicitātes foto 

Popmūzika. Svētdien, 25. jūnijā, Siguldas pilsdrupu estrādē notiks britu dziesminieka Džeimsa Beja koncerts. 32 gadus vecā mākslinieka karjera turpinās jau desmit gadu, viņš ir izdevis trīs albumus, ieguvis vairākas balvas un iesildījis Teilores Sviftas, The Rolling Stones un Eda Šīrana koncertus. Džeimss sacer melodiskas, emocionālas dziesmas, kurās ir jūtama blūza, rokenrola, elektroniskās un soulmūzikas ietekme. 

Džeimss Bejs
Siguldas pilsdrupu estrādē 25.VI plkst. 20
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 50,50

***

Smagā roka grupas Asking Alexandria koncertā gaidiet skaļu, monolītu skanējumu! Publicitātes foto 

Roks. 27. jūnijā Rīgā uzstāsies britu smagā roka grupa Asking Alexandria. Turnejā Jorkas kvinteta mūziķi iepazīstina ar 2021. gadā iznākušo albumu See What’s on the Inside, kura radīšanai viņus ir iedvesmojuši daudzi smagsvari: Led Zeppelin, Metallica, AC/DC un Queen. Grupas stils tiek pieskaitīts pie tādiem žanra novirzieniem kā metālkors, posthārdkors, smagais metāls un skrīmo. Gaidiet skaļu, monolītu skanējumu!

Asking Alexandria
Klubā Palladium 27.VI plkst. 20
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 49

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja