Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

KDi iesaka: Mierpilns prieks un līksme

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Mierpilns prieks un līksme

Johana Sebastiāna Baha Ziemassvētku oratorijas izpildījums kļuvis par Ziemassvētku tradīciju Eiropas koncertzālēs un baznīcās. Šis opuss klausītāju sirdīs ielej mierpilnu prieku un dzirkstošu līksmi. Bahs oratoriju komponējis ap 1734. gada Ziemassvētku laiku un tās atskaņojumu iecerējis sešos vakaros – no Ziemassvētkiem līdz Zvaigznes dienai. Diriģenta Kaspara Putniņa virknētie oratorijas fragmenti ļaus piedzīvot Kristus piedzimšanas stāstu un Baha mūzikas burvību. Koncertā piedalīsies soprāns Kedija Plāsa, kontrtenors Ka Bo Čaņs, tenors Mati Turi, bass Pauls Putniņš, Latvijas Radio koris un orķestris Sinfonietta Rīga.

Koncerts

Lutera (Torņakalna) baznīcā 30.XII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

 

***

Svinam ar Sinatru 

Gada pēdējā diena ir jāpavada gaumīgi. Svinēt varat sākt pusdienlaikā Mūzikas namā Daile kopā ar dziedātāju Daumantu Kalniņu, kurš ir viens no visintensīvāk strādājošajiem pašmāju mūziķiem. 31. decembrī viņš piedāvās savu populārāko koncertprogrammu, kas tapusi ar Jelgavas bigbendu Raita Ašmaņa vadībā, – Daumants Kalniņš izpildīs Frenka Sinatras repertuāra dziesmas un varbūt kādu svētku hitu.

Daumants Kalniņš

Mūzikas namā Daile 31.XII plkst. 12

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–28 

 

***

Solo

Koncertu Rīgā sniegs ievērojamais krievu pianists, starptautisko konkursu laureāts Petrs Lauls, kurš uzstājas Krievijas un Eiropas labākajās koncertzālēs. Programmā – Ludvigs van Bēthovens un Frideriks Šopēns.

Petrs Lauls

Rīgas Latviešu biedrības nama Zelta zālē 30.XII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–29

 

***

Traktoriņš sauc 

Norvēģijas vēstniecība un Kinogalerija skolēnu ziemas brīvlaikā līdz 8. janvārim kinoteātrī KSuns aicina ģimenes ar bērniem par brīvu apmeklēt norvēģu kinoseansus. Programmā ir iekļauta animācijas filma Policijas mašīna Pelle uz pēdām (2013) un trīs spēlfilmas – Traktoriņš Pelēcītis lauku māju noslēpums (2004), Traktoriņš Pelēcītis un viņa jaunais draugs (2011) un Labākās draudzenes (2009).

Norvēģijas filmas

Kinoteātrī KSuns līdz 8.I I

eeja bez maksas

www.norvegija.lv www.kinogalerija.lv

 

***

Operetes burvība 

"Nāc, ieklausies, draudziņ, kā Vīnē dzied!" – ar vārdiem no Franča Šūberta operetes Trejmeitiņas Latvijas Operetes fonds aicina baudīt svētkus ar Štrausu dinastijas komponistu mūziku. Jaungada koncertā kultūras pilī Ziemeļblāzma skanēs liriskas un smeldzīgas, ugunīgas un izklaidējošas dziesmas, ārijas un dueti no populārākajām operetēm. Uzstāsies solistu pāris no Francijas – soprāns Silga Tīruma un viņas vīrs tenors Pjērs Soldano, kā arī latviešu mecosoprāns Helēna Sorokina no Grācas un pašmāju dziedātāji soprāni Laura Purena un Anastasija Vorobjova, baritons Nauris Indzeris. Operetes orķestri vadīs diriģents Guntars Bernāts.

Jaungada koncerts

Kultūras pilī Ziemeļblāzma 29., 30.XII plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 9–35 6.

 

***

Mūzika dzīvespriekam 

1. janvārī pieslēdzieties tiešraidei, lai vērotu tradīcijām bagāto Vīnes filharmonijas orķestra Jaungada koncertu, kas notiek skaistākajā koncertzālē pasaulē – Vīnes Mūzikas biedrības Zelta zālē. Pie pults stāsies enerģiskais venecuēliešu maestro Gustavo Dudamels (attēlā). Programmā – Štrausu dzimtas pārstāvju, Franča Lehāra, Franča fon Supē, Karla Mihaela Cīrera, Oto Nikolai mūzika.

Koncerts

Tiešraide LTV1 un Latvijas Radio 3 Klasika ēterā 1.I plkst. 12.15

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja