Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

KDi iesaka: Nejūties vainīgs! Esi laimīgs!

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Pirmizrāde. Režisors un dramaturgs Valters Sīlis Dirty Deal Teatro ir iestudējis līdzdalības izrādi Konference visumā labiem cilvēkiem. "Visumā labi cilvēki ir spiesti par visu uzņemties atbildību. Par klimata pārmaiņām, par importu no agresorvalstīm, par katru noklīdušu plastmasas maisiņu, par brīvā tirgus ietekmi uz cilvēkiem, par viltus ziņām. Tas viss tiek uzkrauts katra indivīda sirdsapziņai. Taču mēs to neesam pelnījuši. Mums nav jājūtas vainīgiem. Mums ir jābūt laimīgiem," uzsvērts darba pieteikumā. Izrādē skatītāji tiks aicināti piedalīties konferencē, uz kuru ieradušās interesantas personības, kas pārstāv dažādas jomas. Aktieru iestudējumā nebūs, un katrs skatītājs varēs iejusties kāda konferences dalībnieka tēlā, taču izvēle – runāt un cik daudz – būs katra paša ziņā. 

Konference visumā labiem cilvēkiem
Dirty Deal Teatro 27.–29.II, 15., 16.III plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18

***

Režisora Aika Karapetjana veidotais Fausta iestudējums ir guvis gan publikas, gan kritikas atzinību. Foto – Kristaps Kalns

Opera. Latvijas Nacionālās operas repertuārā atgriežas Šarla Guno opera Fausts režisora Aika Karapetjana temperamentīgajā iestudējumā, ko pēc pirmizrādes 2016. gadā augstu novērtēja gan publika, gan kritika. Tuvākajās izrādēs februārī galvenās lomas atveidos soprāns Jūlija Vasiļjeva (Margarēta), tenors Artjoms Safronovs (Fausts) un bass Tads Girininks (Mefistofelis). Pie diriģenta pults – Mārtiņš Ozoliņš. 

Fausts
LNO 22., 28.II, 20.III, 17.IV, 19.VI plkst. 19
Biļetes Opera.lv EUR 11–50

***

Opera. Sestdien, 24. februārī, Volfganga Amadeja Mocarta Dons Žuans Latvijas Nacionālajā operā skanēs jaunā diriģenta Aivja Gretera vadībā. Šī ir laba iespēja novērtēt viņa sniegumu dzimtenē – Aivim Greteram veidojas veiksmīga karjera Eiropā.

Dons Žuans
LNO 24.II plkst. 19
Biļetes Opera.lv EUR 10–21

***

Pianists Vestards Šimkus atskaņos Ludviga van Bēthovena 33 variācijas par Antona Diabelli tēmu. Publicitātes foto

Festivāls. Šovakar festivālā Vīnes klasika Lielajā ģildē pianists Vestards Šimkus spēlēs Ludviga van Bēthovena 33 variācijas par Antona Diabelli tēmu. 23. un 25. februārī Lielajā ģildē skanēs Volfganga Amadeja Mocarta Rekviēms, ko diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā atskaņos orķestris Sinfonietta Rīga, Latvijas Radio koris un solisti Ilze Grēvele-Skaraine, Ieva Parša, Artjoms Safronovs un Edgars Ošleja. 

Koncerti
Lielajā ģildē 22., 23., 25.II plkst. 19 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–35

***

Klasika. Piektdien, 23. februārī, Rēzeknē un sestdien, 24. februārī, Rīgā Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris uzstāsies sava galvenā diriģenta Tarmo Peltokoski vadībā (biļetes uz koncertu Rīgā ir pārdotas). Solists šajā programmā būs Hjonggi Džu, kurš tiek dēvēts par jautrāko pianistu pasaulē – viņš ir mūziķu komiķu dueta Igudesman & Joo dalībnieks. Skanēs Sergeja Rahmaņinova Rapsodija par Paganīni tēmu klavierēm un orķestrim, Vitolda Lutoslavska Variācijas par Paganīni tēmu divām klavierēm (klavieru duetā Hjonggi Džu pievienosies Tarmo Peltokoski), vakara otrajā daļā – Gustava Mālera Piektā simfonija. 

LNSO 
Latgales vēstniecībā Gors 23.II plkst. 18, Lielajā ģildē 24.II plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–24

***

Nina un eža noslēpums ir emocionāls detektīvstāsts, kura centrā ir drosmīgā meitene Nina. Publicitātes foto

Kino. Uz Latvijas kinoekrāniem nonāk latviešu valodā ierunātā franču animācijas filma pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem Nina un eža noslēpums (2023), ko veidojuši režisori Žans Lups Felisioli un Alēns Gaņols. Tas ir emocionāls, spriedzes pilns detektīvstāsts, kura centrā ir drosmīgā meitene Nina. Viņas tēvs ir zaudējis darbu rūpnīcā tās vadītāja mahināciju dēļ, tāpēc Nina nolemj rīkoties un glābt situāciju.   

Nina un eža noslēpums
Nina et le secret du hérisson
Kinoteātros no 24.II

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja