Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

KDI iesaka: Operzvaigznes aicina palīdzēt

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Operzvaigznes aicina palīdzēt

Latvijas Nacionālajā operā notiks labdarības koncerts Sirds veltījums, kuru rīko pasaulslavenā dziedātāja Maija Kovaļevska. Mērķis ir sniegt atbalstu cilvēkiem, kuri vērsušies pie organizācijas Ziedot.lv, lai saņemtu jaunākās paaudzes medikamentus cīņai pret vēzi. Līdzās Maijai Kovaļevskai uzstāsies soprāns Sonora Vaice, bass Krišjānis Norvelis un itāļu tenors Rikardo Gato. Koncerta pirmajā daļā skanēs garīgā mūzika un latviešu kamermūzika, otrajā daļā – populārā opermūzika. Mākslinieki izpildīs Lūcijas Garūtas, Jāzepa Vītola, Alfrēda Kalniņa, Johana Sebastiāna Baha, Šarla Guno, Volfganga Amadeja Mocarta, Sezāra Franka, Džuzepes Verdi, Džakomo Pučīni un Pētera Čaikovska skaņdarbus.

Sirds veltījums

LNO 12.IX plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 9–50

***

Četri vakari

Dzintaru koncertzālē notiks kamerorķestra Kremerata Baltica festivāls. Programmā – četri koncerti. Tajos visos piedalīsies festivāla idejas autors vijolnieks Gidons Krēmers. Līdzās viņam un orķestrim Kremerata Baltica koncertos uzmirdzēs korejiešu izcelsmes vācu vijolniece Klāra Jumi Kana, pianists Georgijs Osokins un viens no virtuozākajiem savas paaudzes klarnetistiem slovēņu mūziķis Mate Bekavacs.

Kremerata Baltica

Dzintaru koncertzālē 8.–11.IX

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–35

*** 

Svinam

19. Starptautiskā Garīgās mūzikas festivāla noslēgumā šovakar Rīgas Domā skanēs Pētera Vaska 70 gadu jubilejas koncerts. Tajā piedalīsies Valsts akadēmiskais koris Latvija un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Māra Sirmā vadībā.

Koris Latvija

Rīgas Domā 8.IX plkst. 20.

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–30

*** 

Mirkļa bezgalība

Rīgas mākslas telpā notiks izstāde Klātbūtne, kurā būs skatāmi gleznotājas Džemmas Skulmes (1925) un viņas dzīvesbiedra mākslinieka un mākslas teorētiķa Ojāra Ābola (1922–1983) 30 kopdzīves gados tapušie darbi. Ekspozīcijā tie savīsies kopā ar anonīmas, konceptuālas apvienības Klīga instalācijām un vides objektiem, kas veidoti kā abu mākslinieku attiecību interpretācija.

Izstāde Klātbūtne

Rīgas mākslas telpā 10.IX–23.X

*** 

Akupunktūras seanss

Astoto gadu Rīgā notiks Latvijas Laikmetīgās mākslas centra rīkotais festivāls Survival Kit. Šogad tas pievērsīsies akupunktūrai kā metaforai sabiedrības sāpīgo punktu noteikšanai un pulcēs 30 latviešu un ārvalstu mākslinieku, to vidū būs Atis Jākobsons, Miķelis Fišers, Ieva Kraule, Agnese Krivade, Kate Krolle, Katrīna Neiburga, Arturs Virtmanis, Reinis Virtmanis un Kaspars Groševs.

Survival Kit

K. K. fon Stricka villā un Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā 8.–25.IX

www.survivalkit.lv

*** 

Kā būt labam

No 10. septembra līdz 28. oktobrim Rīgā notiks festivāls Tēlniecības kvadriennāle. Konservatīvisms un liberālisms. 10. septembrī Vāgnera zālē tiks atklāta izstāde Būt labam, tajā pašā dienā sadarbībā ar kultūras forumu Baltā nakts Rīgas pilsētvidē būs skatāmas instalācijas. 11. un 12. septembrī notiks lekcijas un sarunas ar festivāla dalībniekiem. 

Tēlniecības kvadrienāle kvadriennāle

Vāgnera zālē un citviet Rīgā 10.IX–28.X

www.mmic-ngo.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja