Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

KDi iesaka: Romantiķa izdzīvošanas likumi

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Romantiķa izdzīvošanas likumi

15. un 16. novembrī Latvijas Nacionālajā teātrī viesosies Maskavas Gogoļa centrs ar Ivana Gončarova romāna Parasts stāsts (1847) iestudējumu Kirila Serebreņņikova režijā. Jaunais, romantiski noskaņotais Aleksandrs Adujevs ierodas Sanktpēterburgā no provinces, viņš ir gatavs iekarot visu pasauli. Drīz vien visi viņa ideāli ir sabradāti. Kā šāds stāsts attīstītos XXI gadsimtā? Kas ir mainījies Krievijas dzīvē 150 gados? Kirils Serebreņņikovs pārceļ darbību uz Maskavu, piedāvājot skatījumu uz šodienas Krievijas galvaspilsētu un tās nežēlīgajiem izdzīvošanas likumiem. Maskavas sabiedrību režisors portretē kā melno caurumu, kas aprij visu, kas nonāk tās tuvumā. Parasts stāsts ir mūsdienu mistērija un satīriska komēdija vienlaikus.

Parasts stāsts

Nacionālajā teātrī 15., 16.XI plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 3–30

***

Dzintara mirdzums

Liepājas koncertzāle Lielais dzintars svinēs pirmo pastāvēšanas gadu ar programmu, kurā uzstāsies Liepājas simfoniskais orķestris Atvara Lakstīgalas vadībā, akordeoniste Ksenija Sidorova un vijolnieks Daņiils Bulajevs. Skanēs Riharda Vāgnera operas Loengrīns 3. cēliena prelūdija, Nikolo Paganīni Pirmais vijoļkoncerts, kā arī Astora Pjacollas un Žorža Bizē opusi.

Koncerts

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 12.XI plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–30

***

Kvartets 

Šovakar Jaunās mūzikas festivāla Arēna koncertā Kalnciema kvartālā uzstāsies Lisabonas ģitāru kvartets. Skanēs grupas jaunā albuma Prima Luce kompozīcijas – XXI gadsimta portugāļu autoru darbi.

Kalnciema kvartālā 10.XI plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

***

Džezs bez robežām

Dzintaru koncertzālē uzstāsies amerikāņu ģitārists un komponists Džūljens Leidžs ar savu trio. "Džūljens Leidžs ir viens no oriģinālākajiem džeza virtuoziem ar nesatricināmu tehniku un šķietami neizmērojamu zinātkāri," mūziķi raksturo laikraksts The New York Times. Džūljens Leidžs saplūdina džezu, blūzu un folkmūziku. Viņš ir izdevis četrus soloalbumus, pirmais no tiem tika nominēts Grammy.

Džūljens Leidžs

Dzintaru koncertzālē 12.XI plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–30

***

Pasaules radīšana

Jaunās mūzikas festivāla Arēna īpašais notikums būs bērnu operas Kirana uzvedums. Tas top darba autora maltiešu komponista un režisora Rubena Zāras un horeogrāfa Agra Daņiļeviča vadītajās meistarklasēs, kurās piedalās 10–15 gadu veci jaunieši no Latvijas mūzikas un mākslas skolām. Operas pamatā ir dažādu tautu mīti par pasaules radīšanu un četriem pasaules pirmelementiem – ūdeni, gaisu, zemi un uguni –, kurus reprezentē skorpions, kentaurs, suns un čūska. Eksperimentālā opera Kirana atzīta par vienu no 2014. gada novatoriskākajiem projektiem Eiropā, tā ir pieprasīta koncertzāļu un opernamu izglītības programmās.

Kirana

Latvijas Jaunatnes teātrī (K. Ulmaņa gatve 1) 12.XI plkst. 17.

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–15  

***

Folkloras spārnos

Televīzijas šovu zvaigzne Elza Rozentāle uzstāsies Rīgā ar etnodžeza programmu Putna lidojums. Trijos koncertos fon Stricka villā viņu pavadīs perkusionists Kaspars Kurdeko, kontrabasists Toms Poišs un ģitārists Kaspars Vizulis. Skanēs latviešu tautasdziesmas jaunos aranžējumos, Elzas debijas albuma Lakstīgala kompozīcijas un pazīstamas roka, džeza un popmūzikas melodijas.

Elza Rozentāle

K. K. fon Stricka villā 13., 14., 15.XI plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–20

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja