Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

KDi iesaka: Somijā viss ir skaists un stilīgs

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Somijā viss ir skaists un stilīgs

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (DMDM) notiks somu dizainera Tapio Virkalas (1915–1985) izstāde Dzeja stiklā, porcelānā un sudrabā. Būdams Somijas dizaina ikona, viņš iedvesmojis vairāku paaudžu māksliniekus visā pasaulē. Tapio Virkala ir viens no ievērojamākajiem un daudzpusīgākajiem somu dizaineriem un arhitektiem. Mākslinieka devums ir plašs – no plastmasas kečupa pudelēm un metālmākslas objektiem līdz stikla un porcelāna priekšmetiem, kā arī saplāksnī dizainētām mēbelēm. Kopš 50. gadiem autors strādājis arī tēlniecības jomā, radot inovatīvus abstraktus objektus no saplākšņa. Rīgā izstādes apmeklētāji varēs iepazīties ar 500 priekšmetiem, kas tapuši sadarbībā ar ražotnēm Iittala (stikls) un Kultakeskus Oy (sudrabs) Somijā, kā arī Rosenthal (porcelāns un stikls) Vācijā. 

Tapio Virkala

Izstāde Dzeja stiklā, porcelānā un sudrabā

DMDM 13.X–5.XII

***

 

Dzīve vijoļsonātē

Sestdien, 14. oktobrī, Dzintaru koncertzālē uzstāsies Artemis Quartet pirmā vijole Vineta Sareika un jaunās paaudzes franču pianiste Amandīne Savarī. Viņas atskaņos norvēģu liriķa Edvarda Grīga trīs vijoļsonātes, kuras, kā atzinis pats komponists, visuzskatāmāk raksturo viņa dzīves trīs radošos periodus – no jauneklīgas jūsmas un siltas vienkāršības līdz gaišai smeldzei un brieduma pilnai pārliecībai.

Koncerts

Dzintaru koncertzālē 14.X plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–12

***

 

Klasika? 

Režisors Vladislavs Nastavševs jauniestudējumā Trīs māsas. Refleksija Latvijas Nacionālajā teātrī piedāvās Antona Čehova lugas interpretāciju. Trīs māsas atveidos Marija Bērziņa, Daiga Kažociņa un Madara Botmane.

Trīs māsas. Refleksija

Nacionālajā teātrī 12.X plkst. 19; 14.X plkst. 12 un 18; 18., 30.X plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 3–22

***

 

Trolejbuss debesīs

Festivāls. No 14. līdz 20. oktobrim Rīgā 16. reizi notiks jaunās mūzikas festivāls Arēna. To atklās projekts Četras telpas: 14. oktobrī klausītāji aicināti apmeklēt četrus koncertus Kalnciema kvartālā, klubā One One, Ģertrūdes ielas teātrī un klubā Nemiers. Pilnībā šo piedzīvojumu varēs izbaudīt, dodoties braucienā ar Arēnas īpašo trolejbusu, kas ļaus dzirdēt gan koncertus, gan stāstus par mūziku un dzīvi. 

Arēna

Rīgā 14.–20.X

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–23,50

***

 

Ekstāzes ūdeņos

Šovakar Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā notiks orķestra Rīga sezonas atklāšanas koncerts. Orķestra diriģents un mākslinieciskais vadītājs Valdis Butāns programmā iekļāvis trīs Latvijā līdz šim neatskaņotus mūsdienu amerikāņu komponistu darbus. Kolektīvam pievienosies klarnetists Hokans Rosengrens, kurš spēlēs solo īpaši viņam komponista Frenka Tičeli sacerētajā Koncertā klarnetei un orķestrim. Skanēs Stīvena Braienta opuss pūtēju ansamblim un elektronikai Ekstāzes ūdeņi un Džona Mekī krāšņā un tēlainā simfonija Vīnsarkanā jūra, kas strauji iekaro savu vietu labāko pūtēju orķestru repertuārā.

Orķestris Rīga

Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā 12.X plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

 

Mocarta mistika

Sestdien, 14. oktobrī, Rīgas kinoteātrī Kino Citadele tiešraidē no Ņujorkas Metropolitēna operas tiks demonstrēta Volfganga Amadeja Mocarta opera Burvju flauta, kuru krāšņi iestudējusi režisore Džūlija Teimore. Izrādē ir jūtams gan misticisms, gan humors. Pie diriģenta pults – leģendārais Džeimss Levains. Lomās: Golda Šulca (Pamina), Čārlzs Kastronovo (Tamino), Renē Pape (Zarastro) un citi.

Burvju flauta

Kino Citadele 14.X plkst. 19.55

Biļetes EUR 23

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja