Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

KDi iesaka: Vai tu glābsi sevi vai pasauli?

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Viesizrāde. Gaisā rotējošo plāksni apdzīvo seši cilvēki, kas cīnās ar centrbēdzes spēku, pielāgojas, sadodas rokās, konkurē savā starpā, padodas, mīl un niknojas. Uz šīs plakanās "zemeslodes" darbojas fizikas likumi, notiek līdzsvara meklējumi, reizēm viss sagriežas šķērsām un ir jādomā par pasaules vai sevis paša glābšanu. Vai izvairīties no kritiena ir iespējams? Aptuveni šāds ir franču laikmetīgā cirka superzvaigznes Joana Buržuā iestudētās izrādes Krītošais sižets. Sestdien, 17. jūnijā, izrāde būs skatāma Rīgas cirkā. Kopš pirmizrādes 2014. gadā Krītošais ir apceļojis gandrīz visu pasauli. Joans Buržuā ir mākslinieks, režisors, horeogrāfs, žonglieris un akrobāts no Grenobles. Digitālajā vidē lielu popularitāti ir iemantojušas viņa performances uz kāpnēm. Joans Buržuā ir iestudējis iespaidīgus priekšnesumus popzvaigznēm Pinkai un Harijam Stailsam. 

Krītošais

Rīgas cirkā 17.VI plkst. 19.30

Biļetes Cirks.lv EUR 20–25 

***

Šajā sezonā Grigorijs Sokolovs Eiropas labākajās koncertzālēs un festivālos atskaņo Pērsela un Mocarta opusus. Publicitātes foto 

Solo. Otro gadu pēc kārtas koncertu Latvijas Nacionālajā operā (LNO) pēc Hermaņa Brauna fonda uzaicinājuma sniegs izcilais pianists Grigorijs Sokolovs. Šoreiz viņa interpretācijā dzirdēsim Henrija Pērsela un Volfganga Amadeja Mocarta programmu, kuru šajā sezonā mākslinieks spēlē Eiropas labākajās koncertzālēs un festivālos. Zalcburgas festivāla smalkā publika to baudīs 11. augustā, bet mēs Rīgā – jau pirmdien, 19. jūnijā. 

Grigorijs Sokolovs

LNO 19.VI plkst. 19

Biļetes HBF.lv EUR 70–150 

***

Estrāde. Nedēļas nogalē Dzintaru koncertzālē ar programmu Es tevi redzu uzstāsies dziedātājs Intars Busulis un Abonementa orķestris komponista Kārļa Lāča vadībā. Ir patīkami apzināties, ka Intars redz savu publiku un neslēpj to! 

Intars Busulis

Dzintaru koncertzālē 17., 18.VI plkst. 20

Biļešu paradīzes tīklā EUR 45–75 

***

Cirque du Soleil iestudējums Ovo atspoguļo dienu kukaiņu dzīvē. Publicitātes foto 

Šovs. No šodienas līdz svētdienai, 18. jūnijam, Arēnā Rīga sešas reizes tiks izrādīts Kanādas cirka trupas Cirque du Soleil šovs Ovo, kura pirmizrāde Monreālā notika 2009. gadā. Iestudējums atspoguļo dienu kukaiņu dzīvē – nepārtrauktas enerģijas un kustības virpulī. Ar akrobātikas palīdzību izrāde vēsta par dažādu kukaiņu sugu īpašībām un atklāj bioloģiskās daudzveidības skaistumu visos tās kontrastos un dinamikā.

Ovo

Arēnā Rīga 15.–18.VI

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 51,20–127,20

***

Performance. Sestdien, 17. jūnijā, Hanzas peronā notiks pianista Reiņa Zariņa un nīderlandiešu mākslinieces Marilēnas Šiltkampas performance Atmošanās: Reinis Zariņš interpretēs Igora Stravinska Svētpavasari, savukārt Marilēna Šiltkampa savas izjūtas vizualizēs uz audekla. Mākslinieku enerģija, skanisko un vizuālo elementu pārklāšanās radīs maģisku lauku, kurā mūzika un māksla pārtaps vienā veselumā – unikālā krāsu, formu un kustību pieredzē. Koncerta ievaddaļā Reinis Zariņš spēlēs Džordža Krama, Riharda Vāgnera un Frederika Ževska opusus – katrs no tiem izvērš un attīsta kādu no aspektiem, kas ir svarīgs Stravinska Svētpavasarī.

Atmošanās

Hanzas peronā 17.VI plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 50–80 

***

Klavesīniste Ieva Saliete kopā ar domubiedriem Rēzeknē spēlēs baroka mūziku. Publicitātes foto

Kamermūzika. Sestdien, 17. jūnijā, Rēzeknē notiks koncerts Baroka pērles, kurā uzstāsies klavesīniste Ieva Saliete, flautiste Maija Zandberga, fagotists Jānis Semjonovs, vijolnieks Sandis Šteinbergs un kontrabasists Oskars Bokanovs. Viņi pierādīs, ka baroka laikmeta skaņdarbi joprojām iedvesmo. Programmā: Džovanni Benedeto Plati, Filips Frīdrihs Bēdekers, Henrijs Eklss un Georgs Filips Tēlemanis.

Baroka pērles

Latgales vēstniecības Gors Mazajā zālē 17.VI plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–12 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja