Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Latvijā notiks Amerikas indiāņu vēstures un kultūras pasākumi

Trešdien, 26. novembrī, ASV vēstnieks Latvijā Čārlzs Larsons atklās fotoizstādi „Vīzijas par Amerikas iedzimtajiem” Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Izstādē būs aplūkojamas slavenā amerikāņu fotogrāfa Edvarda Kērtisa (Edward Curtis) (1868-1952) fotogrāfijas. Vēstnieks arī dāvinās grāmatu kolekciju bibliotēkai. Dāvinājumā ir enciklopēdijas par indiāņu cilšu vēsturi, Amerikas iedzimto rakstnieku literatūras antoloģijas, daiļliteratūra, grāmatas par Amerikas indiāņu mākslu, simboliem, mītiem, tradicionālajiem tērpiem, audumiem un rotām. Izstāde būs apskatāma līdz 6. janvārim. 

Jau vēsturiski Amerikā novembrī piemin tās iedzimto tautas, kas devušas nozīmīgu ieguldījumu Amerikas Savienoto Valstu attīstībā. Lai iepazīstinātu Latvijas sabiedrību ar Amerikas indiāņu vēsturi un kultūras mantojumu, ASV vēstniecība arī Latvijā šomēnes organizē dažādus pasākumus.

Šonedēļ Latvijā viesojas arī īpaši viesi no Santa Fe, ASV. Navaho cilts indiāņi Nolans Melnais Ērglis Eskīts (Nolan Black Eagle Eskeets), Eiprila Kateri Čavesa (April Kateri Chavez) un Timotijs Maklaflins (Timothy McLaughlin), Santa Fe Indiāņu skolas “Runātā vārda kluba” un Rakstniecības centra vadītājs. Viesi apmeklēs skolas Latvijā, lai iepazīstinātu Latvijas jauniešus ar Amerikas iedzimto dzīvi mūsdienās, kā arī uzstāsies dzejas lasījumos Rīgā, kur Andrejsalā (elektrocehā) plkst. 26.novembrī plkst.19 Nolans Melnais Ērglis Eskīts, Eiprila Kateri Čavesa un Timotijs Maklaflins uzstāsies ar runātās dzejas (slam poetry) programmu. Viņi arī stāstīs par savu pieredzi, uzaugot Amerikā kā vienas no tās iedzimto cilšu pārstāvjiem.

Pasākumu organizē ASV vēstniecība sadarbībā ar apvienību “Orbīta”. Dzejas pasākumā piedalīsies arī Latvijas mutvārdu dzejnieks Žoržs Uaļļiks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja