Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Lielais Kristaps nakšņo spīķeros

Paralēli Lielā Kristapa programmai kino Rīga (šodien — tikai Mazajā zālē) un Kinomuzejā 1.oktobrī kino skatīšanās iestiepsies tālu naktī. Dažādu pasākumu organizētājiem sen vairs nav noslēpums, ka skatītājs «pavelkas» uz netradicionālo un dullo. Iespējams, izcili komerciāli pasākumi būtu kinofestivālam, kura seansi notiktu tikai un vienīgi naktī.

Kamēr kāds no daudzo kinotusiņu rīkotājiem apsver šo ideju, kas zelta vērtē,  Lielais Kristaps dodas uz spīķeriem. Te no plkst.20.35 līdz 5 notiks gan 27 studentu filmu skate, gan Kristapa senāku laureātu filmu izlase (režisoru  Ivara Selecka, Viestura Kairiša, Lailas Pakalniņas, Jāņa Putniņa, Unas Celmas, Ineses Kļavas un citu filmas). Tieši plkst.20.35 Jaunās mājas Kinozālē (kim? māja) startēs studentu filmu programma —  alfabēta kārtībā. Šī pati programma  ar pusstundas nobīdi (no plkst.21) tiks rādīta arī Vecās mājas Kinozālē II (Dirty Deal Cafe).

Plkst.21 Vecās mājas Kinozālē I (Dirty Deal Cafe) tiks rādīts latviešu kino romantiski patētiskais šedevrs Šķēps un Roze (1959). Šīs Leonīda Leimaņa filmas izvēle nav nejauša — filmā dāsni izmantoti specefekti, ko veidojis šāgada Lielā Kristapa mūža balvas laureāts Viktors Šildknehts. Pēc tam — filmas  Ex Āmen s, Kāzas, Pasts, Olu kundze, Varmācības meditācija, Debesu sala — programmu noslēgs Latvijas kultūras kanonā iekļautā Ivara Selecka dokumentālā filma Šķērsiela.

Ja gadījumā kino un nakts tomēr šķiet nesavienojami jēdzieni, nevajadzētu palaist garām labas filmas, kas skatāmas  kino Rīga. Obligātās skatāmvielas kategorijā  ir Vladimira Ļeščova izcilā animācijas filma Spārni un airi (plkst.16.30), arī dramatiskā un ļoti personiskā režisores Ilzes Burkovskas-Jakobsenas filma Bekons, sviests un mana Mamma un meditatīvā Lailas Pakalniņas un Māra Maskalāna Par Dzimtenīti (abas seansā plkst.18.45). Jauneklīgās noskaņās ieplānots seanss plkst.21 — kā ar halocigēniem cīnīties pret kapitālismu rāda jaunais režisors Ivars Tontegode filmā Apsēstība, pro­grammā arī ar Dienas kultūras balvu apbalvotā Jāņa Norda debijas filma Amatieris. Kinomuzejā — ar biļeti par vienu latu var noskatīties astoņas dokumentālās filmas (pirmais seanss sākas plkst.14, pēdējais — 20).#

Kino Nakts Spīķeros

1.X  plkst. 20.30 — 5.00 Lielais Kristaps spīķeros (Maskavas ielā 12/1 un 12/2.)

Ieejas maksa — Ls 2 (uz visām Spīķeru kinozālēm)

Filmu seansi — kino Rīga un Kinomuzejā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja