Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Mākslas festivālam Cēsis 2009 taps starptautiski kopprojekti

Šobrīd notiek sarunas par to, lai nākamvasaras mākslas festivāla Cēsis atklāšanas dienā Cēsu Pils parkā skatītājiem varētu piedāvāt starptautisku kopprojektu operas un klasiskā roka žanrā, kas solās būt negaidīts un pārsteidzošs notikums — paziņojis festivāla direktors Juris Žagars. Trešais mākslas festivāls Cēsis 2009 norisināsies no 18.jūlija līdz 16.augustam, to atklājot Cēsu pilsētas svētkos ar laikmetīgās mākslas izstādi Cēsu Alus brūzī.


Lai Cēsis uz festivāla laiku kļūtu par starptautisku vizuālās mākslas, teātra mākslas un mūzikas dzīves centru plašai publikai, tas turpinās sadarbību ar Baltijas un Skandināvijas valstu māksliniekiem. Teātra sadaļā plānota pirmizrāde izrādei, kas taps sadarbībā ar Valmieras drāmas teātri un ko iestudēs režisors Otars Bagaturija no Gruzijas. Kino sadaļā plānots Baltijas valstu jaunākais dokumentālais un mākslas kino. Festivāla noslēgumā – opermūzikas galā koncerts Cēsu Pils parka estrādē ar starptautiski atzītu operas solistu piedalīšanos. «Konceptuālais uzstādījums ir nākamajās festivāla programmās turpmāk iekļaut pārsvarā inovatīvus, speciāli festivālam radītus, nevis retrospektīvus darbus,» uzsver J.Žagars. Vizuālās mākslas jomā – Cēsu Izstāžu namā tiks piedāvāta Borisa Bērziņa darbu izstāde.


Cēsu Mākslas festivālu rīko Cēsu Pils ģilde ar Cēsu pilsētas domes, LR Kultūras ministrijas, Valsts Kultūrkapitāla fonda, SEB bankas, SIA Domenikss, AS Kolonna un AS Cēsu alus atbalstu. Tā patronese ir kultūras ministre Helēna Demakova. Par šīs vasaras festivāla lielāko veiksmi tā vadība uzskata augsto māksliniecisko kvalitāti visā tā gaitā, attīstot arī sadarbību ar citu valstu māksliniekiem.


Mākslas festivāls Cēsis 2008 šovasar piedāvāja vairāk nekā 16 augstvērtīgus profesionālās mākslas notikumus dažādās jomās: laikmetīgajā vizuālajā mākslas, akadēmiskās mūzikas, kino, kā arī teātra, baleta un operas. Festivāla notikumus apmeklējuši vairāk nekā 12 000 skatītāju. Jāpiebilst, ka līdz 8.septembrim Cēsu izstāžu namā vēl aplūkojama festivāla ietvaros veidotā Džemmas Skulmes personālizstāde Tautumeita. Viens no Cēsu Mākslas festivāla mērķiem ir vēlme radīt kultūrai labvēlīgu vidi ārpus Rīgas, tādējādi mēģinot lauzt objektīvi radušos stereotipu par galvaspilsētu kā vienīgo profesionālās mākslas centru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja