Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nākamo Dziesmu un deju svētku māksliniecisko padomi vadīs Romāns Vanags

XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku māksliniecisko padomi vadīts koru nozares pārstāvis Romāns Vanags, aģentūru LETA informēja Latvijas Nacionālais kultūras centra pārstāve Lana Kazlauskiene.

Mākslinieciskā padome ceturtdien sanāca uz pirmo sēdi, par vadītāju vienbalsīgi ievēlot Vanagu. Viņa kandidatūru izvirzīja Dziesmu un deju svētku padomes priekšsēdētājs Mārtiņš Klišāns, norādot, ka Vanagam ir vērā ņemama mākslinieciskā un organizatoriskā pieredzi, kas ir nozīmīga kārtējo Dziesmu un deju svētku rīkošanā.

Savukārt par Mākslinieciskās padomes priekšsēdētāja vietnieci tika ievēlēta dejas nozares pārstāve Zanda Mūrniece.

Šīs padomes sastāvu, atbilstoši likumam veido Dziesmu un deju svētku padomes māksliniecisko nozaru eksperti, kā arī pašvaldību kultūras centru un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

2023. gadā gaidāmo svētku Mākslinieciskajā padomē darbojas deju nozares ekspertes Santa Laurinoviča un Zanda Mūrniece, pūtēju orķestu pārstāvis Jānis Puriņš, tautas lietisķās mākslas pārzinātāja Ilze Rimicāne, bet tautas mūzku pārstāv Iveta Tauriņa, tadicionālo kulrūru - Māra Mellēna un profesionālo mūziku - Jēkabs Jančevskis. Pašvaldību kultūras centrus pārstāv Toms Upners, nevalstiskās organizācijas - Mārīte Puriņa.

Kā stāstīja Kazlauskiene, sēdē tika pārrunāts jautājums par nepieciešamību sagatavot Dziesmu svētku 150.gadadienai veltītu manifestu, kas kalpotu par atspēriena punktu svētku norišu māksliniecisko koncepciju izstrādei. Padome pauda viedokli, ka manifesta izveidi jāuztic kultūras jomas personībai. Manifestu plānots sagatavot pirms māksliniecisko koncepciju konkursa izsludināšanas, kas paredzēta 2019.gada otrajā pusē.

Mākslinieciskās padomes uzdevums ir rūpēties par svētku māksliniecisko kvalitāti, izskatīt un pieņemt lēmumus radošajos un mākslinieciskajos jautājumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja