Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Ne tikai celtne, bet labo domu kopums

Brukna aicina uz labdarības koncertu Uzcel savu baznīcu!.

Jau septīto gadu pēc kārtas Bruknas muižā Bauskas novadā notiks labdarības koncerts Uzcel savu baznīcu! – šogad tas iecerēts svētdien, 10. jūnijā. Laika gaitā šajos koncertos, kas daudziem jau kļuvuši par ik vasaru gaidītu notikumu, pulcējas daudzi Latvijas mākslinieki un mūziķi, kā arī skatītāji un klausītāji, palīdzot priesterim Andrejam Mediņam un Bruknā mītošajiem Kalna svētību kopienas ļaudīm piepildīt sapni par baznīcas uzcelšanu un iekārtošanu. "Brukna. Tā ir vieta. Tie ir darbi. Tie ir cilvēki," tā savu identitāti formulē paši Bruknas muižas cilvēki. 

Bruknas gleznainā, pastorālā ainava, sakoptā vide, atjaunotā muižas ēka, renesanses stila dārzs, jaunā tēlnieka Sanda Aišpura veidotās skulptūras, kā arī Kalna svētību kopienas rokām celtais dievnams ir tas, kāpēc cilvēki, reiz atbraukuši, grib atkal te atgriezties. Ar ziedojumu palīdzību no pamatiem līdz jumtam ir tapusi starpkonfesiju baznīca, kuras durvis dienas ritumā ir atvērtas ikvienam. Vērienīgā celtne ir īpaša, jo to paši savām rokām veido cilvēki, kas Kalna svētību kopienā cenšas atbrīvoties no alkohola un narkotiku atkarības. Būvējot fizisku ēku, kopienas iemītnieki rod spēku un ceļu atpakaļ pie sevis un dzīves. "Andrejs Mediņš ir izveidojis īpašu vietu, kur atgūt spēkus. Kur pārdzimt. Tiem, kuri ir dziļi nogrimuši, tā ir iespēja atdzimt," tā par Bruknas kopienu un tās izveidotāju saka latviešu literatūrzinātniece, valodniece Janīna Kursīte.

Baznīcā daudz kas jau izdarīts, bet daudz kas vēl arī darāms, gluži tāpat kā visā Bruknas muižas kompleksā un Kalna svētību kopienā. Tāpēc, lai palīdzētu celt baznīcu gan Bruknas plašumos, gan vienlaikus arī katram savā paša sirdī, labdarības koncerti turpina notikt. Labdarības akcija Uzcel savu baznīcu! aizsākās 2012. gadā, kad vairāki Latvijā zināmi un radoši ļaudis nolēma palīdzēt uzcelt dievnamu. Tā būves ideja ir priestera Andreja Mediņa iniciēta, jo muižā esošā kapela bija kļuvusi par mazu. 

Šogad 10. jūnijā jau plkst.15 Bruknas baznīcā ar emocionāli piesātinātu koncertu uzstāsies operdziedātāja Ilona Bagele un ērģelniece Larisa Carjkova. Savukārt plkst.16 koncertā Uzcel savu baznīcu! uz lielās brīvdabas skatuves kāps mākslinieki, kuri Bruknas muižā uzstājušies jau ne reizi vien, – Intars Busulis un Abonementa orķestris, Aija Andrejeva, Marts Kristiāns Kalniņš, Olga Rajecka, Aivars Hermanis, Ralfs Eilands, Aija Vītoliņa, Elza Rozentāle, grupa Putnu balle, koris Laiks un citi, kā arī dziedātāja Ieva Akuratere, komponists Jānis Lūsēns un spēcīgās balss īpašnieks Atis Ieviņš, kuri labdarības koncertā Uzcel savu baznīcu! piedalīsies pirmo reizi. 

Biļetes uz koncertu iegādājamas Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē Bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja