Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Nedēļas nogalē norisināsies Latvijā pirmais sarunu festivāls Lampa

Piektdien, 3. jūlijā, plkst. 12 Cēsu Pils parkā sāksies Latvijā pirmais sarunu festivāls Lampa, kura norise turpināsies līdz pat sestdienas vakaram. Pirmo reizi festivāla centrā būs sarunas un diskusijas, kurās iesaistīsies gan esošās un bijušās amatpersonas, gan mākslinieki, gan komiķi. Festivālā ieeja būs bez maksas, informēja festivāla organizatori.

Sarunu festivālā Lampa uz trim dažādām tematiskām skatuvēm – Izgaismo, Apgaismo un Uzzibsnī – norisināsies sarunas par dažādiem jautājumiem. Vienā no centrālajiem Lampas notikumiem – premjeru diskusijā – uz jautājumiem atbildēs Ivars Godmanis, Māris Gailis, Guntars Krasts, Indulis Emsis un Andris Bērziņš. Krievijas neatkarīgie žurnālisti no Meduza un Afiša diskutēs par Krievijas informācijas karu. Režisors Dmitrijs Petrenko īpašā interaktīvā izrādē aicinās pielaikot varu, savukārt politiķus - Ingmāru Līdaku, Lolitu Čigāni, Robertu Zīli un Sergeju Dolgopolovu - Gustava Terzena vadībā iztaujās komiķi Edgars Bāliņš, Rūdolfs Kugrēns, Anete Konste un Elīna Kolāte.

Tiem, kuri vēlēsies pieteikt savu sarunu un diskusiju tēmu, tiks atvēlēta Virtuves sarunu telts. Uz debatēm tiks aicinātas arī Latvijā pazīstamas personības – draugiem.lv runasvīrs Jānis Palkavnieks, radio Pieci dīdžejs Toms Grēviņš, portāla Manabalss.lv vadītāja Madara Peipiņa, kura ar Saeimas deputāti Ilzi Viņķeli un profesionāliem debatētājiem meklēs atbildi uz jautājumu, vai sociālie tīkli padarījuši sabiedrību mazāk sociālu.

Festivālā īpaša vieta atvēlēta arī bērniem – teltī miniLampa festivāla mazākajiem apmeklētājiem būs iespēja izbaudīt dažādas izglītojošas un attīstošas aktivitātes kopā ar bērnu zinātnes centru Z(in)oo, Cēsu Jauno sākumskolu, organizāciju Jaunie Vanagi, Cēsu Bērnu un jauniešu centru un Gigi Bloku. Kino cienītājiem tiks piedāvāta starptautiskā filmu festivāla 2Annas sociāli neērto filmu izlase un Eiropas un ASV dokumentālais kino.

"Ar sarunu festivālu Lampa veidojam jaunu tradīciju – vairākās Ziemeļeiropas valstīs šādi festivāli jau kļuvuši par demokrātijas simbolu, par jaunu platformu, kurā brīvi un bez aizspriedumiem tiek apspriestas visbūtiskākās tēmas," stāsta festivāla direktore un fonda atvērtai sabiedrībai Dots izpilddirektore Ieva Morica.

Ar festivāla programmu var iepazīties mājas lapā www.festivalslampa.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja