Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 9. oktobris
Helga, Elga, Elgars

Oktobra beigās un novembra sākumā Brīvdabas muzejā varēs doties veļu laika pastaigā

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejs sadarbībā ar Ziemas Gaismas dārza radošo komandu no 25. oktobra līdz 3. novembrim aicina uz apcerīgu, nedaudz mistisku, bet dvēseliski gaišu rudens gaismu pastaigu taku Veļi Brīvdabas muzejā, informēja muzeja pārstāvji

Ar vairāk nekā divdesmit instalāciju, skaņas, gaismas un projekciju veidotu stāstu palīdzību būs iespēja ieskatīties senā latvieša mītiskajā pasaulē un uzzināt, kas ir veļi, kā veļu laiku svētīja mūsu senči, kādi bija ticējumi un tradīcijas.

Gaismas objekti vēstīs par trauslo un tajā pašā laikā spēkpilno saikni starp cilvēku un dievišķo pasauli, veļu laika tradīcijām un zināšanām, par netveramo satikšanos ar savējiem un veļu mielastu, par pasaules kārtības un dzīvības likumu apzināšanos, pieņemšanu un pēctecību. Veļu jeb dievaiņu laiks vienmēr ir ticis godā turēts, viņsaulē aizgājušos senčus un labos gariņus pieminot. Iļģi, dievaiņi, ķauķi, vecīši, gariņi, urguči, paurīši, veļi – seno senču gari šajā laikā nāk apciemot mūs kā neredzami palīgi, kā iekšēji tik tikko jaušami padomdevēji, kā savējie.

Vairāk nekā kilometru garā pastaiga pa neparasti izgaismoto Brīvdabas muzeja ekspozīciju būs pieejama tikai 10 vakarus. Gaismu pastaigas takas stāstus radījuši Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja folkloras eksperti. Gaismas objektus veidos pieredzējusī Ziemas Gaismas dārza komanda, projektā iesaistījušies Latvijas gaismotāji un video satura veidotāji. Takā noskaņu radīs īpaši pasākumam ierakstītas tautasdziesmas, darbosies kafejnīca.

Rudens gaismu taka Veļi Brīvdabas muzejā būs atvērta no 25. oktobra līdz 3. novembrim Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā. Takas seansu sākums vakaros plkst. 19.00, 20.00 un 21.00, no 27. oktobra - arī plkst. 18.00. Biļetes bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja