Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Otrajās Lieldienās daudzviet Latvijā būs koncerti, gadatirgi un atpūtas pasākumi

Otrajās Lieldienās daudzviet Latvijā būs dažādi koncerti, gadatirgi un atpūtas pasākumi visai ģimenei.

Rīgas rajona Ropažu novada Zaķumuižā, "Sapņu līcī" notiks Lielās dienas godi šūpošanos, olu ripināšanu, sadziedāšanos un visādāku citādāku saules sveikšanu un pavasara rotāšanu.

Valkā pirmdien plkst. 12.00 pie Valkas kultūras nama sāksies tradicionālais "Lieldienu zaķa" skrējiens - pārgājiens. Tajā var piedalīties ikviens aktīvā dzīvesveida cienītājs, neatkarīgi no dzīves vietas un vecuma un labākajiem skrējējiem paredzētas arī balvas.

Sportiskas aktivitātes plānotas arī Rīgā, kur Grīziņkalnā notiks jau tradicionālās orientēšanās sporta kluba "Mona" rīkotās orientēšanās sprinta sacensības "Lieldienu balva 2009". "Lieldienu balva" ir orientēšanās sacensības sprinta distancē jeb parkorientēšanās, kas katru gadu tiek organizētas Rīgas pilsētā un tās parkos. Sprinta distance pilsētā un tās parkos ir viens no vieglākajiem veidiem, kā iepazīties ar šo sportu. Tāpēc organizatori aicina ne tikai sportistus, bet arī visus interesentus, jo ir izveidotas grupas, kurās var startēt ikviens - piemēram, "Tautas klase" ir orientēšanās pastaiga bez laika kontroles.

Brīvdabas muzejā Otrajās Lieldienās apmeklētājus gaidīs Lieldienu šūpoles, ērģeļmūzikas un klasiskās mūzikas koncerti Usmas un Vecbornes baznīcās, Lieldienu rotaļas kopā ar folkloras kopu "Rija". Kurzemes sētā darbosies olu krāsošanas darbnīca, kā arī koka rotaļlietu meistara Aldoņa Baldiņa spēļu pagalms.

Dažādi koncerti un sarīkojumi gaidāmi Rīgas kultūras namos - kultūras centra "Iļģuciems" pagalmā būs pasākums "Saules aplī Iļģuciemā", kurā piedalīsies jauniešu deju kolektīvs "Dejotprieks", bērnu tautas deju kolektīvs "Mārīte", folkloras kopa "Laiksne", kapela "Hāgenskalna muzikanti", vokālais ansamblis "Pīlādzītis", teātra studijas "Rampa" un "Piektais tramvajs". Ieeja bez maksas.

VEF Kultūras pilī varēs noskatīties Rīgas Bērnu un jauniešu muzikālā teātra "Rībēja mute" izrādi visai ģimenei "Pifa piedzīvojumi", bet vēlāk VEF Kultūras pils Kamerzālē koncerts "Baltā mesa".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja