Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pasniegs Latvijas komēdijas balvu Grābeklis; balvu par mūža ieguldījumu saņems Fredis un Ufo

Jaunā gada sākumā 7. janvārī plkst. 18.00 VEF Kultūras pilī notiks komiķu apvienības Comedy Latvia rīkotā Latvijas komēdijas balva Grābeklis, informēja Comedy Latvia vadītājs Edgars Žukovskis.

Balvu pasniegšana notiks trešo reizi un šogad tā tiks atzīmēta desmitgades zīmē - pirms desmit gadiem tika dibināta komiķu apvienība Comedy Latvia.

Ņemot vērā šo apaļo dzimšanas dienu, šī gada programma būs ļoti piesātināta un spoža. Uz skatuves tiks aicināti 14 komiķi no visām četrām Latvijā aktīvajām stand-up apvienībām - Comedy Latvia, Riga Stand-up, Sieviešu stendaps un Borderline Comedy. Komiķiem pievienosies izcili improvizatori - Elīna Geida un Anete Bendika, kuras startē ar nosaukumu DIVAS un impro duets Valdis Sils un Dzintars Rožkalns. Par etīžu komēdiju Grābeklī parūpēsies komēdijas apvienība Mēs Jūs Mīlam, kurā līderu lomas ieņem Ralfs Eilands un Kaspars Breidaks. Līdztekus komēdijai, uz skatuves kāps arī pasākumam pieskaņoti mūziķi. Viņu identitāte gan atklāta netiks, lai saglabātu intrigu.

Pasākuma galvenais notikums ir balvu pasniegšana, kas šogad notiks četrās kategorijās - Gada joks, Gada komiķis, Gada notikums Latvijas komēdijā un Par mūža ieguldījumu Latvijas komēdijā, ko saņems visiem labi zināmie humora lietpratēji Kaspars Upacieris un Andris Freidenfelds, kuri tautā zināmi kā Ufo un Fredis.

"Grābekļa ideja ir pavisam vienkārša - vienā pasākumā sapulcināt pēc iespējas lielāku skaitu Latvijas komiķu, improvizatoru un smieklīgu skatuves cilvēku, tā sniedzot iespēju mums novērtēt savu darbu un pateikt "paldies" pašiem sev. Kamēr vien Latvijā cilvēki smiesies, būs komēdija un būs arī balva," stāsta Grābekļa idejas autors un Comedy Latvia vadītājs Edgars Žukovskis.

Par Gada komiķi no 2. janvāra būs aicināti balsot pilnīgi visi interneta lietotāji, bet par Gada joka titulu balsos skatītāji zālē. Gada notikumu Latvijas komēdijā izvēlēsies komiķu žūrija un tas tiks paziņots tikai pasākuma laikā.

Biļetes: bezrindas.lv 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja