Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Paziņoti Latvijas Nacionālā teātra piebūves metu konkursa rezultāti

Rīgas domes Īpašuma departamenta rīkotajā Latvijas Nacionālā teātra piebūves metu konkursā uzvarēja SIA AB3D, informēja RD Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvji.

Pirmās vietas ieguvēja SIA AB3D savā piedāvājumā norāda, ka piebūves arhitektūra veidota, respektējot esošo teātra ēku kā kultūras pieminekli, saglabājot to kā augstāko un krāšņāko dominanti jaunajā teātra kompleksā. Esošā piebūve tiks vizuāli sapludināta ar jauno piebūvi, kuras arhitektūra veidota, izmantojot vienkāršas taisnstūrveida formas.

Jaunā zāle black box būs novietota pie Kronvalda bulvāra, Simtgades alejas pusē paredzot foajē ar divām skatītāju ieejām – no parka puses un no Simtgades alejas puses. Apmeklētajiem paredzēta arī otrajā stāvā izvietotā kafejnīca/bārs un trešajā stāvā izvietotais restorāns ar jumta terasi un skatu uz kanālu. Jaunbūvējamās ēkas centrālajā daļā starp esošo piebūvi un black box atradīsies teātra darbnīcas, aktieru ģērbtuves, virtuve, tehniskās telpas. Ēkā atradīsies arī mēģinājumu zāles un atpūtas telpas, telpas teātra administrācijai un dienesta dzīvokļi. Plānots, ka jaunās piebūves apbūves laukums sastādīs 3250 m2, kopējais apbūves laukums 6305 m2, bet jaunās piebūves ēkas kubatūra 49150 m3.

2. vietu ieguva Piegādātāju apvienība SIA TRĪS ARHITEKTŪRA/SIA SUDRABA ARHITEKTŪRA, bet 3. vietu konkursā ieguva SIA Lauder Architects. Vēl konkursā tika piešķirtas piecas veicināšanas balvas. Tās ieguva Arhitektu birojs NRJA, apvienība SIA GrafX UN SIA Layout17, apvienība SIA Mark arhitekti, SIA Mailītis A.I.I.M, SIA apdALPS, SIA SESTAIS STILS, kā arī SIA ARHIS ARHITEKTI.

Metu konkursa kopējais godalgu fonds bija 30 000 eiro, no kura ar 12 000 eiro prēmēja pirmās vietas laureātu. Otrās vietas ieguvēji saņēma 8000 eiro, bet trešās - 4000 eiro. Ar godalgu 1000 eiro apmērā apbalvoja veicināšanas balvu ieguvējus.

Metu konkursā par Latvijas Nacionālā teātra piebūvi kopumā tika saņemti 11 metu projekti. Konkursa mērķis bija iegūt arhitektoniski augstvērtīgu, funkcionāli pārdomātu un ekonomiski pamatotu metu piebūvei, kas konstruktīvi savienota ar esošo teātra ēku Kronvalda bulvārī 2, kā arī paredz teritorijas labiekārtošanu, akcentējot kanāla apstādījuma zonu.

Rīgas dome plāno, ka pēc metu konkursa noslēgšanās jaunās piebūves projektēšana notiks apmēram divus gadus, un piebūves būvniecība varētu sākties 2022. gadā, kad arī būs beidzies nomas līgums ar aiz teātra ēkas esošo tenisa kortu apsaimniekotāju.

Top komentāri

Māksliniece
M
Kārtējā kaste pilsētas sirdī, vai tiešām šāds apjoms "iet kopā" ar vēsturisko teātra ēku un Kronvalda parku? ... Kur var apskatīt pārējos 11 darbus? Vai tiešām pārējie bija vēl sliktāki par šo? Ko saka pats teātra kolektīvs?
Raimonds
R
Naiva prasta būdele ! Laikmetā kad arhitektūra slavena ar saviem šedevriem !
Tālis
T
Šausmas!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja