Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Piektdien notiks amatniecības izstāde Vecrīgā

Šī gada 9.maijā no plkst.10.00 līdz plkst.20.00 Vecrīgā, laukumā pie "Hotel de Rome", starp Aspazijas, Basteja bulvāri un Kaļķu ielu, tikai vienu dienu būs skatāma īpaši veidota amatniecības darinājumu fotoizstāde „Amats rokā”, ko radījuši cilvēki ar invaliditāti. Izstādi rīko Latvijas Cilvēkiem ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācija SUSTENTO. Darbu autori ir no dažādām Latvijas vietām, kas satikušies šī projekta „Informatīvās tehnoloģijas cilvēku ar invaliditāti uzņēmējdarbības attīstības nākotne” laikā.

Plkst. 12.00 varēs personīgi tikties ar darbu autoriem un izstādes veidotājiem, aprunāties un uzzināt ko vairāk par cilvēkiem, kas ar savām rokām ir darinājuši lietu, kas ir vienīgā tāda – viņa izsapņota un viņa talanta radīta – visā pasaulē.

Ar šo izstādi noslēdzas projekts „Informatīvās tehnoloģijas cilvēku ar invaliditāti uzņēmējdarbības attīstības nākotne”, kura ietvaros tika izveidota arī mājas lapa www.meklejums.lv. Tajā cilvēki ar invaliditāti var ievietot savus darinājums, piedāvājot tos iegādāties plašākam sabiedrības lokam, vieta, kas palīdz satikties amatniecības izstrādājumu autoriem un pircējiem. Tās ir mīļas dāvanas tuviniekiem un draugiem, dažādas veltes darba kolēģiem un biznesa partneriem, jaukas un stilīgas lietas interjeram, mazi nieciņi svētku priekam. Jūs varēsit uzzināt, kā tos iegādāties, jo informācija par autoriem un iekāroto priekšmetu cenām, jau, kādu laiku ir atrodama šajā mājas lapā.

Izstādes dizaina projekts veidots Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas Vides mākslas katedras maģistrantūras studiju programmas ietvaros. Turpmākajā LMA, Banku augstskolas un cilvēku ar invaliditāti biedrību sadarbībā ir iecerēts kopīgi veidot dizaina metus amatniecības atbalstam, kā arī izstrādāt stratēģiju izstrādājumu tālākai attīstībai, reklāmai un komercializācijai. Šī ir vēl viena no dizaina mūsdienīgajām iespējām - pakalpot ne tikai dizaina lietotājam, bet arī tā veidotājam.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja