Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Priecīgus Ziemassvētkus! Kultūras darbinieki sveic Diena.lv lasītājus

Pazīstamu kultūras cilvēku sveicieni portāla Diena.lv lasītājiem.

Jānis Šipkēvics, mūziķis
Ziemassvētki ir laiks, kad mēs, visu gadu skrējuši, gada beigās saņemam ar ķieģeli pa pauri. Un katrs kaut ko saprotam. Iespējams, saprotam, ka neko nevaram saparast, vai varbūt saprotam, kā varētu to mainīt - kas jādara, lai laimes un skaidrības būtu vairāk par šaubām un nelaimīgumu. Ziemassvētki ir labo pagriezienu laiks.
Un es ticu, ka šis gads nebūs izņēmums! Es gribu novēlēt ikvienam - beigt sevi mocīt ar sajūtu, ka tā nav tā dzīve, kuru gribētos dzīvot. Beigt pārmest sev. Mīlēt sevi, ar prātu sajust nozīmīgus pagriezienus, priecāties par tiem, un no visas sirds mīlēt katru ķieģeli, kas nāk mums pateikt kaut ko svarīgu.

Mārtiņš Vilkārsis, Dailes teātra mākslinieciskais vadītājs
Manuprāt, Ziemassvētkiem vajadzētu asociēties ar "miers virs zemes un cilvēkiem labs prāts". Nepareizi ir kā tagad - ar neprātīgu skriešanu un pirkšanos, kaut mēs ģimenē no tā esam atteikušies. Ziemassvētki ir laiks, kad jāpadomā par to, kas ir bijis un kas ir priekšā. Man no maniem senčiem ir tuva arī latviskā dzīvesziņa, tāpēc manā uztverē tas ir arī laiks, kad piedzimst gaisma. To es vēlētu arī lasītājiem. Lai piedzimst gaisma! Un domāt par visu gaišo!

Ģirts Ķesteris, aktieris
Es novēlētu būt konservatīviem un nepazaudēt interesi par stabilām vērtībām. Kaut vai - no rīta ne tikai ieskatīties interneta portālā, bet arī paņemt rokās papīra avīzi. Būt konservatīviem un nēsāt čības, iedot mīļotajai sievietei no rīta buču, nespert sunim, bet pateikt kādu labu vārdu, ēst latviskas brokastis, neaizmirst apsveikt sievasmāti... Lai prieks visā, kas nes labsajūtu! Ziemassvētki ir saulgrieži. Un Ziemassvētki man personiski asociējas ar dzimšanas dienu. Bet dzimšanas diena ir tikai vienam.

Uldis Bērziņš, dzejnieks un tulkotājs
Pēc Jāņiem uzreiz skatāmies, vai kur nerādās kāda dzeltena lapa!  Tāpat ir Ziemssvētkiem - sākas, sākas tak "gaismas pavasaris". Skandināvi gudri sarīkot vēl Lūcijas nakti no 13. uz 14. decembri - lai vieglāk saulīti atvilināt.
Ko lai novēlu, tik to pašu, ko sev - neesiet īgni!

Linda Leen, mūziķe
Ziemassvētki man ir atgriešanās pie ģimenes. Lai kurā pasaules malā es arī būtu, Ziemassvētku vakars nemainīgi jau 31.gadu tiek "rezervēts" ģimenei un to nav spējis mainīt nekas un neviens. Tas ir laiks, kad visiem ir interesants kārdinājums kļūt labākiem, kaut kas gaisā izplatījis patīkama satraukuma fluīdus un Tev liekas, ka viss ir iespējams un viss noteikti būs labi.
Es novēlu Ziemassvētkos iespēju būt kopā ar tiem cilvēkiem, ar kuriem jūs saista patiesas un mīlestības pilnas jūtas, tā ir kā saistviela visām pārējām lietām, kas "tiks piemestas".

Māris Kupčs, diriģents, klavesīnists, senās mūzikas pētnieks
Ziemassvētki man nozīmē to, ka es jau adventā būvēju jaukas smilšu un piparkūku gaisa pilis par to, cik nākošais gads būs foršs.
Novēlu pēc iespējas vairāk senās mūzikas Ziemassvētkos un Jaunajā gadā. Tāpēc, ka viņa ir ļoti skaista.

Krišjānis Norvelis, dziedātājs, Latvijas Nacionālās operas solists
Ziemassvētkos es izvērtēju visas vērtības, kas ir svarīgākais manā dzīvē. Izrādās, ka svarīgākais ir ģimene, veselība, vecāki. Pie tā arī gribu turēties visu nākamo gadu.
Novēlu Dienas lasītājiem, pirmkārt, veselību! Un nelasīt avīzes, neskatīties TV — jo mazāk zinām par citu dzīvi, jo laimīgāki būsim. Rūpējieties par savu ģimeni, bērniem, vecākiem un dzīvojiet savu, nevis citu cilvēku dzīvi! Tad viss būs kārtībā. Citādi mēs neapzināti nokopējam citu dzīves, nospēlējam citu cilvēku uzrakstītu ludziņu. Lai katram ir sava ludziņa!

Uģis Brikmanis, režisors
Ziemassvētki man vienmēr ir karsts darba laiks, bet tajā pašā laikā arī lielākā vai mazākā mērā dziļi intīms mans laiks, kurā es pārdomāju par saulgriežu miju un Kristus dzimšanu. Tas ir laiks, kad visa dzimta sapulcējamies kopā.
Lai cik tas grūti būtu, visiem vēlu tomēr atrast garīgo aspektu, garīgo vertikāli, caur kuru skatīt Ziemassvētkus un visu notiekošo uz pasaules

Sarma Freiberga, labdarības kustības Nāc līdzās! vadītāja
Man personīgi Ziemassvētki jau daudzus gadus nozīmē koncertu Nāc līdzās Ziemassvētkos, kustības Nāc līdzās! gada noslēgumu. Bet sapratu, ka atkal nevienam neesmu uzrakstījusi apsveikumus — privātais atkal palicis ēnā.
Ziemassvētku laikā cilvēki paliek labestīgāki, un es novēlu tādiem palikt visu gadu, palikt Ziemassvētku atvērtībā citiem cilvēkiem. Visiem novēlu būt labestīgākiem un nebūt agresīviem.

Goran Gora (Jānis Holšteins), mūziķis
Ziemassvētki man nozīmē mieru - sava veida palēninātu kustību. Ja visu gadu esmu skrējis un aktīvi darbojies, tad šajā laikā cenšos nomierināties un sakoncentrēties uz svarīgākām lietām. Dienās līdz gada beigām cenšos nospraust mērķus jaunajam gadam, jo tā kā tas ir tik tuvu, arī mērķu īstenošana šķiet reālāka - līdz tam tā ir tikai tāda kā sapņošana.
Dienas lasītājiem Ziemassvētkos novēlu aiziet līdz baznīcai. Pat, ja tā ir vienīgā reize gadā, kad to apmeklējat. 
Cilvēks spēj domāt, sajust un saprast daudz vairāk nekā viņam reizēm šķiet, tāpēc novēlu visiem atrast, pirmkārt, sevi un tikai tad meklēt pārējos.

Artis Dvarionas, mūziķis un DJ
Ziemassvētki ir ļoti īpašu sajūtu laiks, kas pilnībā atver labestības, sirdsiltuma un apcerības čakras. Man personīgi Ziemassvētki arvien spēcīgāk iezīmējas kā piedošanas laiks. Gada nogalē arī kļustu par īstu romantiķi.
Diena.lv lasītājiem Ziemassvētkos novēlu sajust šo laiku un izbaudīt. Gaisā esošo īpašo enerģiju spēt transformēt labos darbos un gaišās domās līdz pat nākamajiem Ziemassvētkiem. Un vēl es novēlu būt radošiem un mērķtiecīgiem. Izdošanos!

Lauris Reiniks, mūziķis
Ziemassvētki ir vieni no maniem mīļakajiem svētkiem, jo tas vienmēr ir iemesls visai ģimenei satikties. Savādi, bet uz šiem svētkiem nereti sirdī iezogas arī skumjas, jo, lai arī vienmēr visi novēl priecīgus ziemassvētkus, tas tomēr ir arī liels pārdomu laiks, kad izvērtējam, kurp ejam, kādi esam un kādi gribētu būt. Un kur rast laimi un mieru. Un tas tik tiešām ir atrodams ģimenē un tuvajos cilvēkos. Ziemassvētki ir gandrīz vienīgā reize gadā, kad es aizeju uz baznīcu. Kaut kā ir tā vēlme turp aiziet. Arī šogad to darīšu!
Novēlu visiem šajos svētkos pa starpu dāvanām, svecītēm un lampiņām, kas, protams, ir spoži un skaisti, novērtēt un neaizmirst savus tuvos cilvēkus, ieskatīties dziļāk sevī un padomāt , cik labi mēs esam, un kā mēs varam kļūt vēl labāki! Lai mierīgi, mīļi un balti ziemassvētki! Un, protams, lai arī priecīgi!





Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja