Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sākas koncertsērijas Personīgi pavasara abonementa tirdzniecība

Turpinot kamerzāles koncertsēriju Personīgi, Liepājas koncertzāle Lielais dzintars sākusi sērijas pavasara abonementa tirdzniecību. Pavasara sezonu ar Bēthovena un Šostakoviču skaņdarbiem atklās pasaulslavenais Brodska kvartets no Lielbritānijas. Turpinājumā – pašmāju pianisma jaunā zvaigzne Daumants Liepiņš un Rīgas Saksofonu kvartets ar koncertprogrammu Bahs. Grūvs. Saksofoni, bet noslēgumā – Birutas Ozoliņas un Uģa Prauliņa etnoduets.

Koncertu sērijas Personīgi pavasara sezonu 26. janvārī atklās Brodska kvartets (Brodsky Quartet). Savas 47 gadu ilgās un spožās darbības laikā grupa ir atskaņojusi neskaitāmus klasiskās mūzikas dižgaru radītos kvartetus – Šūbertu, Bēthovenu, Čaikovski, Šostakoviču un citus, kā arī sadarbojušies ar tādiem popmūziķiem kā Bjorka un Pols Makartnijs. Kopš 1972. gada Brodska stīgu kvartets ir sniedzis vairāk nekā 3000 koncertus uz pasaules lielākajām skatuvēm un ir izdevis vairāk nekā 60 mūzikas ierakstus. Ietekmīgākais skotu kritiķis Maikls Tameltijs (Michael Tumelty) par viņiem teicis: “Brodska kvartets nav tikai lieliska grupa. Viņi ir fenomens!” Liepājas koncertā viņus dzirdēsim izpildām Ludviga van Bēthovena Lielo fūgu, angļu klasiķa Bendžamina Britena Trešo stīgu kvartetu, kā arī izcilākā 20. gadsimta simfoniķa Dmitrija Šostakoviča Trešo stīgu kvartetu.

23. februārī sēriju turpinās divdesmit četrus gadus jaunais Daumants Liepiņš – viens no daudzsološākajiem Latvijas jaunās paaudzes pianistiem. Mūziķis turpina studenta gaitas Zviedrijā, apžilbina prestižu konkursu žūrijas un vienaldzīgu neatstāj nevienu, kam palaimējies dzirdēt viņa spēli. Sācis apgūt klavierspēli jau 5 gadu vecumā, un šodien ir daudzu starptautisku pianisma konkursu laureāts. Latvijā saņēmis Lielo mūzikas balvu kategorijā Gada jaunais mākslinieks (2017). Liepājā talantīgais pianists atskaņos savu jauno koncertprogrammu, ko veido trīs klaviermūzikas “grandi”, izcilas un savstarpēji ļoti atšķirīgas klaviersonātes. Dzirdēsim vēlīno Franča Šūberta Lamažora opusu, ne mazāk populāro Friderika Šopēna Trešo sonāti siminorā, kā arī rumāņu komponista Džordžes Enesku Trešo sonāti, kas Latvijā tiks atskaņota pirmoreiz un būs šīs programmas īpašais numurs.

5. aprīlī koncertprogrammā Bahs. Grūvs. Saksofoni uz Lielā dzintara skatuves satiksies pieredzes bagātais Rīgas Saksofonu kvartets ar godalgoto sitaminstrumentālistu Guntaru Freibergu, kurš vairākkārt nominēts arī Lielajai mūzikas balvai. Latvijā šāds sastāvs uz vienas skatuves saspēlēsies pirmoreiz – četru saksofonu pilnskanību papildinās dažnedažādu sitaminstrumentu, tostarp marimbas, bungu un vibrfona tembri. Daudzveidīgs būs arī mūziķu izvēlētais repertuārs – no Johana Sebastiana Baha Angļu svītas līdz 20. gadsimta avangarda meistara Jaņņa Ksenaka leģendārajam sitaminstrumentu opusam Rebonds B. Ieskanēsies arī džeziskas noskaņas un atsauces uz dažādu tautu mūziku, bet lielākā intriga būs Edgara Mākena jaundarbs.

Personīgi pavasara sezonu 10. maijā noslēgs Birutas Ozoliņas un Uģa Prauliņa etnoduets. Elektroakustiskais etnoduets ir pavisam jauns projekts, kurā uz vienas skatuves sastapsies abu mūziķu balsis, kokļu un elektronikas skaņas. Savā mūzikā duets radoši izmanto Latvijas novadu folkloras, ambientās un akadēmiskās mūzikas, kā arī džeza un roka elementus. Liepājā viņi ar savu koncertprogrammu Identitātes vedīs klausītājus retrospektīvā ceļojumā, pieminot un izdziedot Latvijas novados dzīvojušo tautu – līvu, leivu, latgaļu un citu – senās dziesmas. To pamatā būs atšķirīgu un līdzīgu, draudzīgu un dažreiz skarbāku ļaužu stāsti, kas joprojām dzīvo savu dzīvi tautas dziesmās.

Kamerzāles koncertsērija Personīgi veidota, lai baudītu mazo formātu koncertus tuvākā, brīvākā un personīgākā atmosfērā. Jaunais abonements piedāvā iespēju četrās ziemas un pavasara svētdienās ne tikai dzirdēt izsmalcinātus dažādu žanru koncertus, bet arī tikties ar mūziķiem personīgi. Katru koncertu noslēgs sarunas, lai aprunātos par mūziķu radošo ceļu, iedvesmas avotiem un izaicinājumiem.

Pirmie desmit abonementi uz visiem četriem Personīgi koncertiem kopā pieejami tikai par 30 eiro. Abonements nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv.

Plašāka informācija – lielaisdzintars.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja