Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Starptautisks simpozijs Mākslas biennāļu spožums un posts

Trešdien, 16. aprīlī, no plkst. 12 līdz 19.30 _Rīgas mākslas telpā _norisināsies Latvijas Laikmetīgās mākslas centra (LMC) un nodibinājuma „Rīga 2014” rīkotais starptautiskais simpozijs Mākslas biennāļu spožums un posts, kas interesentiem piedāvās iespēju iepazīties ar vairāku mākslas biennāļu pieredzi, to vīzijām, ietekmēm, organizēšanas specifiku, zaudējumiem un ieguvumiem, informēja LMC pārstāve Anda Boluža.

Apmeklētāji varēs gūt priekšstatu par šo vērienīgo mākslas notikumu attīstības dinamiku pasaulē, tendencēm un prognozēm. Diskusijas gaitā tiks apzinātas biennāļu iespējas, analizēti to trūkumi un meklēti risinājumi.

"Kā uztvert šo samērā neseno biennāļu izplatīšanās fenomenu? Kā izklaides vai tūrisma industrijas sastāvdaļu, kas baro patērētājsabiedrības pieprasījumu pēc kultūras festivalizācijas un jaunas Disnejlendas, deformējot mākslas procesu likumsakarīgu attīstību? Vai tieši pretēji – ieraudzīt, ka biennāles kļūst par eksperimentālu platformu, par alternatīvu muzejam, kas pieļauj elastīgāku mākslas procesa attīstību un apliecina spēju operatīvi reaģēt uz svaigākajām tendencēm un aktualitātēm mākslā un sabiedrībā?" jautā Solvita Krese, izstādes Re:visited kuratore.

Simpozija dalībnieki Biennāļu Fonda direktore Marīke van Hala (Nīderlande), Bergenas Asamblejas un 1. Urālu Industriālās biennāles līdzkuratore Jekaterina Degota (Krievija), izstādes (I)ndependent People Reikjavīkas Mākslas festivāla ietvaros kurators Jonatans Habibs Engkvists (Zviedrija), Momentum 7 un Turku biennāles 2013 līdzkuratore Povera Ekrota (Zviedrija/Norvēģija), Tēlniecības kvadriennāles kurators, mākslinieks Aigars Bikše (Latvija), Baltijas Starptautiskās mākslas triennāles kuratore Virginija Januškevičūte (Lietuva), māksliniece, izstādes Re:visited dalībniece Anna Lislegorda (Norvēģija). Simpozija moderatores Solvita Krese un Inga Lāce.

Simpozijs norisināsies angļu valodā; ieeja bez maksas.

Simpozijs Mākslas biennāļu spožums un posts papildina starptautisku laikmetīgās mākslas izstādi Re:visited, kas līdz 27. aprīlim apskatāma Rīgas mākslas telpā. Izstāde norisinās Rīga 2014 Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros, un tajā eksponēti dažādu, starptautisku atzinību guvušu mākslinieku darbi, atlasīti pēdējo divu gadu nozīmīgākajās mākslas biennālēs ārvalstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja