Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Svētki atbalsosies dažādos skatpunktos

Neizdevās nopirkt XXV Vispārējo latviešu dziesmu svētku un XV Deju svētku biļetes? Nav ko bēdāt!

Svētkus šovasar plaši atspoguļos visi masu mediji, turklāt līdzās tiešraidēm LTV pirmoreiz būs īpašs kanāls Lattelecom televīzijā. Būs arī bezmaksas sadziedāšanās aplikācija, un jau tagad ir iespēja aizsūtīt sveicienus svētku dalībniekiem portālā www.uzgavile.lv, kurus uz īpašiem ekrāniem pārraidīs svētku gājiena laikā.

"Tas būs atsevišķs kanāls ar īpašu saturu, piedāvājot arī vēsturiskos koncertu ierakstus. Dziesmu svētku kanāls darbosies 28 dienas - no 17. jūnija līdz 14. jūlijam. Raidīsim sešas stundas dienā, taču varēs izmantot visas interaktivitātes iespējas: patīt uz priekšu un atpakaļ, un skatīties tad, kad pats gribi," Dienai stāsta Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis. Svētkos varēs ielūkoties arī no aizkulisēm un LTV speciāli veidotos sižetos. Lattelecom atbalsta Dziesmu svētkus ar 200 000 latu.

Gan tiešraidēs, gan klātienē piecas stundas varēsim vērot svētku dalībnieku gājienu, kurā 7. jūlijā (no plkst. 10) pa Brīvības ielu no Brīvības pieminekļa līdz Dailes teātrim izsoļos visa Latvijas kultūras daudzveidība, vēstīja Latvijas Nacionālās kultūras centra direktore Dace Melbārde. Svētku gājienu viņa tēlaini dēvē par Dziesmu un Deju svētku tradīcijas asinsriti. To uzsāks ar jaunievedumu: plkst. 9.45 no Rīgas Latviešu biedrības nama pūtēju orķestra Auseklītis pavadījumā tiks iznests gan vēsturiskais pirmo, 1873. gada Dziesmu svētku karogs, gan šāgada Dziesmu un Deju svētku karogs. Tie nonāks pie Brīvības pieminekļa apvienota Dižorķestra pavadījumā. Atklājot gājienu plkst. 10 pie Brīvības pieminekļa, valsts augstākās amatpersonas apbalvos astoņus labākos amatierkolektīvus, konkursu finālu laureātus. Šie kolektīvi arī stāsies gājiena priekšgalā.

"Gājiens kārtosies pēc kultūrvēsturiskā novadu principa. Tas nedaudz atšķirsies no administratīvā plānošanas reģionu sadalījuma, jo blakus Latgalei, Kurzemei, Zemgalei, Vidzemei un Rīgai nostāsies Sēlija. Atsevišķa gājiena sadaļa būs veltīta 57 latviešu kolektīviem no ārvalstīm," vēstīja D. Melbārde. Dalībnieki pulcēsies 11. novembra krastmalā un divās plūsmās pa Torņa un Smilšu ielu nonāks pie Pulvertorņa, kur sagaidīs Lattelecom ekrāns Uzgavilē LV! Posmā no Bastejkalna līdz Kaļķu ielai scenogrāfa Aigara Ozoliņa videoinstalācija dos iespēju simboliski iziet cauri visu iepriekšējo svētku gājieniem. Pie Dailes teātra dalībniekus sveiks valsts amatpersonas, svētku virsvadītāji un rīkotāji, bet no otras tribīnes - apdziedās folkloras kopas.

Arī šogad svētku noslēguma koncertam Mežaparka estrādē 7. jūlijā sekos tautas sadziedāšanās. "Apsolu, ka saullēktu mēs sagaidīsim," sadziedāšanās mākslinieciskais vadītājs komponists Juris Vaivods sarūpējis 360 dziesmas - gan patriotiskās un tautas dziesmas, gan ziņģes un dziesmas no teātru izrādēm un kinofilmām, lai pietiktu dziedāšanai līdz puspieciem rītā jeb pirmajam transportam. Dziesmu grāmatu nodrukās jau līdz Līgo svētkiem. Dziesmu teksti būs redzami arī lielajos ekrānos un mobilo tālruņu aplikācijās.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja