Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Agrāk tiesāts vīrietis Jaunolainē sirmgalvjus nogalinājis pēc atteikuma iedot ūdeni

Pagājušā gada vasarā par divu sirmgalvju nogalināšanu Jaunolainē aizturētais vīrietis noziegumu pastrādājis pēc atteikuma iedot ūdeni.

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras nesen šo slepkavības lietu nosūtījusi Rīgas rajona tiesai.

Policija līdz šim precīzus slepkavības apstākļus nekomentēja, taču prokuratūra paziņojumā presei raksta, ka apsūdzētais, būdams alkohola reibumā, naktī pieklauvējis pie kādas mājas loga, lai palūgtu ūdeni. Kad no trokšņa pamodies un pie durvīm pienācis mājas saimnieks, apsūdzētais palūdzis ūdeni, bet mājas saimnieks atteicies to iedot un piedraudējis izsaukt policiju.

Saņemot atteikumu, apsūdzētais izsitis mājas logu, uzbrucis cietušajam un ar līdzpaņemtu nazi iedūris viņam krūškurvī, kā arī ar trulu priekšmetu vairākas reizes sitis pa galvu un ķermeni. Izdzirdot troksni, no istabas iznākusi sieviete, kuru apsūdzētais nogalinājis līdzīgā veidā.

Pēc slepkavības izdarīšanas apsūdzētais no mājas nolaupījis dažādas sadzīviskas lietas un pēc tam aizdedzinājis māju. Degušajā ēkā atrasts arī suns.

Apsūdzētajam draud mūža ieslodzījums.

Jau ziņots, ka pagājušā gada 10.augusta tika rīta saņemta informāciju par ugunsgrēku Jaunolainē, kur degusi kāda privātmāja. Ugunsgrēka lokalizēšanas brīdī ugunsdzēsēji konstatēja, ka mājā atrodas divu cilvēku līķi.

Cietušajiem konstatētas durtas, grieztas un sistas brūces, kas arī bijis viņu nāves iemesls.

Pēc apkārtējo kaimiņu aptaujāšanas likumsargi noskaidroja, ka abi cietušie bijuši brālis un māsa. Sieviete dzimusi 1934.gadā, bet vīrietis 1935.gadā. Cietušie raksturoti kā ļoti patīkami cilvēki, kuri dzīvojuši kārtīgi un nekad konfliktos neesot iesaistījušies.

Operatīvas meklēšanas rezultātā tās pašas dienas pievakarē aizdomās turētais aizturēts.

1979.gadā dzimušais aizturētais jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par mantiskiem noziegumiem un par miesas bojājumu nodarīšanu. Aizturētais nav Jaunolaines iedzīvotājs un ar pensionāriem nebija pazīstams.

Top komentāri

Fogts
F
Tik atriebīgs var būt tikai krievs. Divus mūža ieslodzījumus!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas