Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Aizvadītajā diennaktī degušas vairākas saimniecības ēkas

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) izbrauca uz 40 notikumiem. Kopumā dzēsti 26 ugunsgrēki, tajā skaitā četri kūlas ugunsgrēki, veikti 10 glābšanas darbi, bija arī četri maldinoši izsaukumi. VUGD pārstāve Inga Vetere informēja, ka aizvadītajā diennaktī nodegušas vairākas saimniecības ēkas.

Pirmdien plkst. 10.13 Priekuļu novadā Liepas pagastā dega saimniecības ēka pilnā platībā – 100 m2. Ugunsdzēsējiem no liesmām izdevās nosargāt blakus esošo malkas šķūni ar malku. Tā kā pirms negadījuma bija spēcīgs negaiss, ugunsdzēsēji neizslēdz, ka ugunsgrēku varētu būt izraisījis zibens.

Jaunpiebalgas novada Zosēnu pagastā plkst. 12.22 dega divstāvu dzīvojamās mājas jumts un bēniņi 200 m2 platībā. Dzēšanas darbus apgrūtināja tas, ka bēniņu ejas bija cieši noslēgtas un šai ēkai bija metāla jumts, zem kura notika gruzdēšana. Tādēļ ugunsdzēsēji savu darbu beidza tikai plkst.16.35. Ugunsgrēka iespējamais iemesls ir elektroiekārtu ierīkošanas noteikumu neievērošana.  Šajā dienā ugunsgrēks bija arī Ventspils novada Užavas pagastā, kur nodega saimniecības ēka 150 m2 platībā, kur arī iespējamais ugunsgrēka iemesls ir īssavienojums.

Plkst. 14.05 VUGD saņēma informāciju, ka Rugāju novada Lazdukalna pagastā izcēlies ugunsgrēks. Te dega saimniecības ēka 20 m2 platībā un ap ēku kūla 400 m2 platībā. Ugunsgrēka iespējamais iemesls – kūlas dedzināšana.

Vakarā  plkst.  22.35 tika saņemta informācija, ka izcēlies ugunsgrēks Inčukalnā. Te ugunsgrēku palīdzēja dzēst arī Meža dienesta darbinieki. Pilnībā nodega 60 m2 lielā koka ēka. Tās saimniece teica, ka iekšā atradušies viņas 16 kaķi, kuri ugunsgrēkā gājuši bojā. Ugunsdzēsēji neizslēdz, ka ugunsgrēks izcēlies no apkures ierīces, taču visus apstākļus skaidros Valsts policija.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas