Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Izbeidz kriminālprocesu pret tiesnesi Orniņu un uzņēmēju Krūmiņu

Pretēji Korupcijas novēršanas un novēršanas apkarošanas biroja (KNAB) ierosinājumam Ģenerālprokuratūra izbeigusi kriminālprocesu pret atstādināto Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesas tiesnesi Aiju Orniņu un uzņēmēju Jūliju Krūmiņu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Prokuratūra paziņojumā presei raksta, ka 24.aprīlī Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors ir izbeidzis no KNAB saņemto kriminālprocesu pret vienu privātpersonu un rajona tiesas tiesnesi, jo pirmstiesas izmeklēšanas gaitā nav iegūti pierādījumi par noziedzīgā nodarījuma sastāvu personu darbībās.

Kā ziņots, KNAB jau pērn lūdza apsūdzēt Orniņu un Krūmiņu, taču jau toreiz prokuratūra atzina, ka nav pamata lemt jautājumu par tiesneses saukšanu pie kriminālatbildības par kukuļa piedāvājuma pieņemšanu un privātpersonas saukšanu pie kriminālatbildības par kukuļa piedāvājuma izteikšanu. Toreiz kriminālprocesu nodeva birojam papildus izmeklēšanai, līdz birojs atkal rosināja uzrādīt apsūdzību.

KNAB paziņojumā presei par lietas nodošanu kriminālvajāšanai rakstīja, ka pierādījumi liecina par privātpersonas piedāvāta kukuļa pieņemšanu 5000 eiro apmērā.

Orniņu prokuratūra gan citā kriminālprocesā apsūdzēja par neizpaužamu ziņu atklāšanu žurnālistam. Pirmās instances tiesa Orniņai piesprieda 2150 eiro sodu, taču spriedums ir pārsūdzēts un Rīgas apgabaltiesa to skatīs 21.maijā.

Vakar kļuva zināms, ka vēl citā kriminālprocesā apsūdzēts Krūmiņš, viņa meita Maija Čerņavska un kāda Veselības inspekcijas (VI) amatpersona. Prokuratūra paziņojumā presei, neminot personas vārdus raksta, ka viena privātpersona saukta pie kriminālatbildības par kukuļa piedāvājumu - solījumu iekārtot valsts amatpersonas radinieku mācību iestādē.

Otra privātpersona saukta pie kriminālatbildības par kukuļa nodošanu valsts amatpersonai, bet pirmā privātpersona par šī noziedzīgā nodarījuma atbalstīšanu. Savukārt valsts amatpersona saukta pie kriminālatbildības par piedāvājuma iekārtot radinieku mācību iestādē un kukuļa pieņemšanu.

 

Top komentāri

Labais
L
TIESAS MĀFIJA ROKU ROKĀ IET AR VALSTS PĀRVALDES MĀFIJU.
Krūmiņš baro Truksni un ZZS
K
Tādēļ visas tās lietas izčākstēs
G
G
Dīvaini, ka viss tik ātri notika. Kāpēc lieta netika marinēta gadiem ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas