Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

KNAB uztic Ģenerālprokuratūrai izlemt, kura iestāde izmeklēs Jaundžeikara krimināllietu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nodevis bijušā Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) priekšsēdētāja Dzintara Jaundžeikara krimināllietu Ģenerālprokuratūrai, lai tā noteiktu, kura iestāde šo lietu turpmāk izmeklēs.

"KNAB nosūtījis Ģenerālprokuratūrai 2011.gada 1.novembrī sāktā kriminālprocesa materiālus, lai noteiktu krimināllietas un tajā izmeklējamo noziedzīgo nodarījumu institucionālo piekritību," otrdien pavēstīja biroja galvenais speciālists sabiedrisko attiecību un izglītošanas jautājumos Andris Vitenburgs.

Viņš informēja, ka KNAB sāka kriminālprocesu saistībā ar notiekošu noziedzīgu nodarījumu un tā ietvaros veica neatliekamās izmeklēšanas darbības, piemēram, aizturēšanu, kratīšanu, personas atzīšanu par aizdomās turamo un drošības līdzekļa piemērošanu.

"Uzskatot, ka ir veiktas nepieciešamās neatliekamās izmeklēšanas darbības pierādījumu fiksēšanai, KNAB izmeklētājs ir pieņēmis lēmumu nodot sāktā kriminālprocesa materiālus piekritības noteikšanai," uzsvēra Vitenburgs.

Viņš arī norādīja, ka KNAB nodod citai izmeklēšanas iestādei sāktā kriminālprocesa materiālus ar ģenerālprokurora vai viņa pilnvarota prokurora starpniecību. Ņemot vērā, ka pirmstiesas izmeklēšanu konkrētajā krimināllietā, kas satur valsts noslēpumu, turpinās nākamais procesa virzītājs, tas būtu tiesīgs izlemt, kuras ziņas un kādā apmērā ir izpaužamas sabiedrībai.

Jau vēstīts, ka pēc KNAB lūguma Rīgas Centra rajona tiesa ceturtdien Jaundžeikaram piemēroja apcietinājumu, taču bijušais politiķis šo lēmumu ir pārsūdzējis Rīgas apgabaltiesā.

KNAB Jaundžeikaru aizturēja 2.novembrī. Birojs gan pagaidām neizpauž, par ko tieši bijušais iekšlietu ministrs un Saeimas deputāts Jaundžeikars aizturēts. KNAB vien apstiprina bijušās valsts amatpersonas aizturēšanu tāda kriminālprocesa ietvaros, kas satur valsts noslēpumu un atzīts par slepenu.

Advokāts Pāvels Rebenoks iepriekš pastāstīja, ka bijušajam iekšlietu ministram un Nacionālās drošības komisijas vadītājam inkriminēti divi Krimināllikuma panti ‒ valsts noslēpuma izpaušana un korespondences izpaušana.

Attiecībā uz valsts noslēpuma izpaušanu neesot gan domāts, ka Jaundžeikars būtu izpaudis kādu noslēpumu, līdz ar to presē esot parādījusies neprecīza informācija. Tomēr, pēc KNAB uzskata, Jaundžeikars  ir uzkūdījis kādu valsts amatpersonu izpaust viņam valsts noslēpumu, iepriekš norādīja advokāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas