Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latgalē ugunsgrēkā gājis bojā cilvēks

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 11 ugunsgrēki, vienā no tiem gājis bojā cilvēks, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Traģiskākais ugunsgrēks noticis piektdienas vēlā pēcpusdienā Preiļu novadā. Plkst.17.39 ugunsdzēsēji saņēma informāciju, ka kādā dzīvojamā mājā izveidojies liels sadūmojums un nostrādājis dūmu detektors. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji redzēja, ka no ēkas nāk dūmi un deg dīvāns ar sadzīves mantām trīs kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks. Plkst.18.39 ugunsgrēks tika likvidēts.

Kā skaidroja VUGD preses pārstāve Inta Palkavniece, lai gan ēkā bija uzstādīti dūmu detektori, kas nostrādāja un ugunsdzēsējus glābējus izsauca kaimiņi, kas detektoru bija dzirdējuši, tomēr konkrētajā istabā, kur izcēlās ugunsgrēks un atradās cilvēks, kā arī blakus esošajās istabā, dūmu detektoru nebija vai arī tie bija demontēti.

Palkavniece atgādināja, ka dūmu detektori ir nepieciešami ikvienā mājoklī, jo, izveidojoties sadūmojumam, tie ar ilgu un skaļu signālu brīdinās par izcēlušos nelaimi, pievērsīs cilvēku uzmanību, ļaus pašam izglābties un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus. No 2020.gada 1.janvāra katrā dzīvoklī būs obligāts vismaz viens dūmu detektors, bet katrā privātmājā vismaz vienam dūmu detektoram vajadzēs būt uzstādītam katrā stāvā. Tomēr VUGD aicina iedzīvotājus uzstādīt dūmu detektorus katrā telpā, kurā uzturas mājokļa iemītnieki, izņemot vannas istabu.

"Ja mājoklī ir tikai viens dūmu detektors, tad izceļoties ugunsgrēkam kādā no tālākajām istabām, tas nostrādās tikai tad, kad dūmi būs sasnieguši konkrēto telpu, kur ir detektors. Pie tam, ja durvis starp istabām ir aizvērtas, tas paildzinās laiku, līdz dūmi izplatās pa citām istabām," skaidroja VUGD pārstāve.

Piektdien četri ugunsgrēki dzēsti novados, četri Rīgā, bet trīs citās pilsētās.

24 stundu laikā VUGD veicis arī 19 glābšanas darbus - astoņus novados, astoņus Rīgā, bet trīs citās pilsētās.

Šogad kopumā Latvijā dzēsti 7966 ugunsgrēki, tostarp 2769 reizes degusi kūla. Ugunsgrēkos gājis bojā 61 cilvēks, bet 215 cietuši, liecina VUGD apkopotā statistika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas