Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Līdz ar Garbaru aizturēti divi ceļu būves uzņēmuma Igate darbinieki

Iekšējās drošības birojs (IDB) līdz ar bijušo Valsts robežsardzes (VRS) priekšnieku (VRS) Normundu Garbaru aizturējuši divus SIA Ceļu būvniecības sabiedrība Igate (Igate) darbiniekus, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

SIA Ceļu būvniecības sabiedrība Igate pārstāvis Jānis Stundiņš aģentūrai LETA apstiprināja, ka aizturētie ir divi Igates darbinieki, kuri bijuši saistīti ar robežjoslas infrastruktūras projektu. "IDB jau kādu laiku ir pieprasījis no uzņēmuma ziņas par šo projektu un Igate sadarbojās ar IDB, sniedzot prasīto informāciju," sacīja Stundiņš.

2015.gadā VRS noslēdza ar Igate vienošanos par valsts robežas joslas infrastruktūras izbūvi gar robežu. Valdība 2017.gada oktobrī atļāva Iekšlietu ministrijai (IeM) uzņemties ilgtermiņa saistības, lai laika posmā no 2017.gada līdz 2020.gadam varētu novirzīt vairāk nekā 31 miljonu eiro Latvijas robežu ar Krieviju un Baltkrieviju stiprināšanai.

Plānotie izdevumi paredzēja trīs gadu laikā novirzīt ne vairāk kā 20 557 173 eiro valsts robežas joslas infrastruktūras izbūvei gar Latvijas un Krievijas robežu un ne vairāk kā 10 682 585 eiro šādam pašam mērķim gar Latvijas un Baltkrievijas robežu.

Jau ziņots, IDB aģentūru LETA informēja, ka birojs aizturējis VRS Galvenās pārvaldes Bruņojuma, apgādes un tehnisko resursu pārvaldes priekšnieka vietnieku, bijušo VRS priekšnieku.

Top komentāri

Emma
E
Ja ir vainigi tad pakart publiski, tadejadi pieradot ES, ka Latvija pec 30 gadu genocida pret latviesu tautu sak vinu pret banditiem, korumpantiem..kuri ir 30 gadus uzurpejusi politisko varu Latvija. Navi Latvijas valsts izlaupitajiem un latviesu tautas iznicinatajiem...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas